Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția moldoveană acuză autoritățile de la Chișinău că încearcă să înlăture concurenții

Partidul Sansă
Partidul Sansa

Autoritățile Republicii Moldova, reprezentate de Partidul "Acțiune și Solidaritate", sunt gata să înlăture orice concurenți, subminând totodată bazele democrației, este de părere liderul partidului de opoziție "Șansa", Alexei Lungu, relatează stiripesurse.md

Pe 26 martie, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituționale modificările la Codul Electoral, care limitează participarea la alegeri și care i-au afectat, între altele, pe deputații din Partidul "Șor", interzis în republică. Totodată, președintele parlamentului și șeful Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a declarat că deputații vor introduce modificări în legislație și nu vor permite "grupurilor criminale" să participe la alegeri.

"În esență, Curtea a confirmat ceea ce toți experții independenți spuneau de multă vreme: încercările Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate de a introduce modificări la legislație pentru a exclude opoziția din procesul politic sunt neconstituționale. Sub pretextul luptei împotriva mișcărilor 'neconstituționale', Partidul Acțiune și Solidaritate a încercat să elimine orice concurență, subminând bazele democrației", a scris Lungu pe canalul său Telegram. După cum a afirmat Lungu, deputații din partidul "Șor" au demonstrat întregii țări că "adevărul și legea este de partea celor care este gata să lupte pentru ele". Opozantul crede că prin această hotărâre Curtea Constituțională a Republicii Moldova și-a demonstrat independența și atașamentul față de principiile dreptății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.