Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția moldoveană se pregătește de candidat unic împotriva Maiei Sandu

Stiri Nord
Irina Vlah

Fostul șef al Autonomiei Găgăuze, coordonatorul Asociației "Platforma pentru Moldova", Irina Vlah, nu a exclus ca, la viitoarele alegeri prezidențiale, opoziția să desemneze un singur candidat împotriva actualului șef al statului, Maia Sandu, informează portalul NewsMaker citat de stiripesurse.md

"Discutăm cu diferite partide despre desemnarea unui singur candidat. Sunt opinii diverse - sunt lideri care spun că ar trebui să candideze mai mulţi, alții care spun că ar trebui să avem un candidat comun. Avem și o listă de zece candidați din diferite domenii" - a declarat Vlah.

Politicianul nu a dezvăluit numele candidaților la funcția de șef al statului, invocând faptul că încă nu a fost elaborată o poziție unită în această chestiune.

"Se poate crea o situație similară ca la alegerile pentru funcţia de primar al Chișinăului, când opoziția a discutat și despre un singur candidat, dar apoi fiecare a mers pe drumul său. Poate două sau trei partide se vor uni și își vor prezenta propriul candidat. Dar în turul doi cred că toată lumea se va uni" - a subliniat aceasta.

Amintim că, pe 24 decembrie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut o propunere Parlamentului țării de a organiza un referendum pentru a afla părerea cetățenilor cu privire la aderarea republicii la Uniunea Europeană.

La sfârșitul anului 2023, parlamentarii au aprobat amendamente la Codul Electoral, potrivit cărora se poate organiza un referendum în ziua alegerilor parlamentare și prezidențiale. Anterior, în Republica Moldova a fost calificat drept ilegală premierea Maiei Sandu de către România "pentru valori europene".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.