Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia 'sare la gâtul' lui Tudorel Toader: 'O RUŞINE pentru România, avocatul penalilor'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan afirmă că Tudorel Toader a demonstrat că este un "avocat pledant al penalilor", iar mobilizarea "energiilor pro-europene" pentru a menţine un stat de drept în România este necesară. "Tudorel Toader, demisia!! Sunteţi, domnule Toader, o ruşine pentru România! O ţară întreagă a văzut că nu sunteţi altceva decât avocatul pledant al penalilor! Înşelaţi aşteptările oamenilor cinstiţi şi încălcaţi angajamentele internaţionale ale României. Într-o ţară membră a Uniunii Europene, însuşi ministrul justiţiei pledează cauza infractorilor!", a scris Turcan pe contul său de Facebook.

Ea susţine că în Guvernul PSD-ALDE s-a demonstrat astăzi că nu mai are cine să apere legea în faţa corupţiei, iar mobilizarea "energiilor pro-europene" pentru a menţine un stat de drept în România este necesară. "Cetăţenii cinstiţi din România au putut vedea în această seară că în Guvernul PSD-ALDE nu mai e nimeni care să apere aplicarea fermă a legii în faţa corupţiei. Consider că este nevoie de mobilizarea tuturor energiilor pro-europene pentru a menţine statul de drept în România şi a bloca acapararea ţării de către crima organizată!", conchide ea.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA El a declarat, după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal şi că instituţia nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia. Ca reacţie la acest anunţ, Preşedinţia a precizat că, din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA şi având în vedere că evaluarea activităţii DNA şi a conducerii acestei instituţii de către Preşedintele României diferă de cea a Ministrului Justiţiei, se impune o analiză aprofundată a acestui document. Totodată, preşedintele Iohannis îşi menţine în continuare punctul de vedere privind DNA şi conducerea sa, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.