Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția tună și fulgeră după promisiunea făcută de Marcel Ciolacu: ‘Un nou blat cu sistemul!’

impacare intelegere

Deputatul PSD de Cluj, profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu, a obținut din partea premierului desemnat Marcel Ciolacu, promisiunea că se va implica personal în procesul de implementare a Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului. În schimb, chirurgul clujean va vota joi „pentru” învestirea noului Guvern în Parlament (mai multe pe acest subiect aici). Opoziția, prin vocea deputatului Emanuel Ungureanu, critică anunțul lui Achimaș și avertizează că la 1 iulie legea de Combatere a Cancerului  tot nu va avea norme de aplicare.

Cu numai o zi înainte, profesorul Patriciu Achimaș-Cadariu se opunea avizării în Comisia pentru Sănătate și Familie a candidaturii lui Alexandru Rafila pentru funcția de ministru al Sănătății pe motiv că acesta a lansat un alt plan de cancer decât cel promovat prin lege de Parlamentul României. Totodată, el a afirmat că nu va vota un guvern din care face parte acest ministru.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu denunță atitudinea parlamentarului PSD Patriciu Achimaș.

„LAȘITATE! Ieri, pesedistul oncolog Patriciu Achimaș se dădea zmeu împotriva lui Rafila pentru că a distrus Planul Național de Combatere a Cancerului. Astăzi, mafia securistă pesedistă a învins și l-a făcut pe nefericitul pesedist Achimaș să renunțe la interesele pacienților cu cancer și să facă un nou blat cu sistemul securist care l-a pus ministru al Sănătății, a doua oară, pe cel mai leneș și incompetent ministru al Sănătății din istoria României!”, a afirmat Ungureanu, pe pagina sa de Facebook. „Patriciu Achimaș rămâne în istoria PSD doar ca o mică rotiță defectă în sistemul securist care a fost remontată, în doar 24 de ore! Astăzi, Patriciu Achimaș este din nou pesedist și îl va vota ministru pe Rafila, ieri, când l-a acuzat pe Rafila de neglijență criminală, a părut că este medic si că ii pasă că Rafila nu a făcut norme pentru Legea de combatere a cancerului. Sistemul mafiot a câștigat, pacienții cu cancer au pierdut. La 1 iulie, Legea de Combatere a Cancerului NU va avea norme de aplicare și Patriciu Achimaș ne va aburi, alături de pesediștii lui, că pacienții cu cancer mai trebuie să aștepte puțin până se împacă cu Rafila. Încă 2 ani de amânări! Cinism și ticăloșie și încă câteva zeci de mii de morți evitabile. Acesta este PSD pentru România, un cancer metastaziat susținut de un sistem cu epoleți!”, a mai avertizat Ungureanu.

Context

Ministerul Sănătății are obligația legală de a prezenta până în 30 iunie normele de aplicare a Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului. Planul Național de Combatere și Control a Cancerului a fost lansat în 19 ianuarie 2022 la Palatul Cotroceni, iar în 3 noiembrie 2022 Legea prin care a fost asumat de Parlament a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Vezi și: ‘PNCCLeaks’ – A. Rafila ar fi făcut presiuni în fața subordonaților în urma scandalului bolnavilor de cancer (surse). Ministrul: 'Nu fac astfel de lucruri' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.