Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia turcă s-a speriat: Ce decizie a luat înainte de referendumul crucial pentru țară

BILD
Recep Tayyip Erdogan

Cel mai mare partid de opoziţie din Turcia, Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat), şi-a anulat toate activităţile în aer liber prevăzute pentru sâmbătă pentru a nu lăsa loc "provocărilor" în ultima zi de campanie pentru referendumul constituţional care se va desfăşura duminică, informează EFE.

Liderul CHP, Kemal Kiliçdaroglu, le-a cerut într-o scrisoare cadrelor şi voluntarilor partidului, foarte activ în campania pentru "nu" şi ţintă a numeroaselor atacuri verbale ale guvernului, să nu participe la marşuri publice sau activităţi similare. După cum a explicat pentru EFE vicepreşedintele CHP, Seyit Torun, decizia a fost luată de teamă că în ultima zi de campanie s-ar putea produce "provocări care să afecteze campania pentru 'nu' care până în prezent a înregistrat un foarte mare succes", scrie agerpres.ro.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Vicepreşedintele CHP a declarat pentru EFE că guvernul turc difuzează doar sondaje care îl avantajează şi care prezic victoria celor care doresc modificarea Constituţiei prin care preşedintele Recep Tayyip Erdogan doreşte să-şi sporească prerogativele, dar că, potrivit sondajelor făcute la cererea CHP, tabăra lui "nu" va avea câştig de cauză cu 53% din voturile exprimate.

În scrisoare, Kiliçdaroglu le cere totodată cadrelor şi voluntarilor partidului să-şi păstreze calmul după victoria lui "nu", exprimându-şi convingerea că o astfel de victorie va avea loc şi, mai ales, să nu sărbătorească victoria în faţa sediilor Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, de guvernământ), deoarece dacă reforma constituţională va fi respinsă "câştigul nu va fi doar al unui singur partid, ci al întregii Turcii".

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

Campania electorală se încheie sâmbătă, iar primele secţii de vot se vor deschide duminică la ora locală 07:00 (04:00 GMT). Pentru a garanta securitatea zilei electorale, autorităţile vor desfăşura 380.000 de poliţişti şi de jandarmi în întreaga ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.