Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprațiune de salvare a pompierilor din Bihor - Două persoane, dintre care un copil aflat într-o mașină, au fost salvate de viitură

agerpres
viitura

Două persoane, dintre care un copil aflat într-o mașină, au fost salvate, joi, de viitură de pompierii ISU Bihor, iar în județul Sălaj s-a intervenit pentru scoaterea apei din case și curți, un drum național fiind inundat în urma ploilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanții ISU Bihor au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că s-a intervenit în trei localități pentru decolmatarea șanțurilor, rigolelor și podețelor pentru a facilita scurgerea apei.

„Județul Bihor s-a aflat joi sub cod portocaliu hidrologic fiind înregistrate fenomenele hidrometeorologice periculoase în localitățile Vârciorog, Urvind și Hotar. Astfel, în localitatea Vârciorog, pompierii Stației Aleșd au salvat două persoane surprinse de viitură - un adult surprins de ape pe stradă și un copil aflat într-un autoturism. De asemenea, pompierii Stației Aleșd au acționat în cele trei localități pentru decolmatarea șanțurilor, rigolelor și podețelor pentru a facilita scurgerea apei și evacuarea acesteia din gospodării, iar Detașamentul 1 de Pompieri Oradea a intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile situate în Cheriu și Oșorhei”, au spus sursele citate.

În județul Sălaj, pompierii au intervenit în localităţile Hereclean, Crasna, Vârsolţ, Badon, Boghiş, Bozieş, iar din Valea Recea au fost scoase două autoturisme care au fost luate de viitură.

„Din fericire nu au fost identificate victime, iar autoturismele nu au plăcuţe de înmatriculare”, au declarat reprezentanții ISU Sălaj.

Primele estimări indică probleme în județ cauzate de ploi în localitatea Crasna, unde au fost inundate patru case, șase curţi și un beci, în localitatea Hereclean un segment de aproximativ 40 de metri din drumul DN 1F a fost blocat circa o oră de apa revărsată din valea Recea, aici fiind inundate șase curţi, un demisol la o casă, dar și curtea Şcolii Gimnaziale nr. 1 și parterul unui magazin.

„În localitatea Vârşolţ au fost inundate patru case, un beci şi strada de lângă cămin, iar în localitatea Boghiş două case şi o porţiune de drum”, au precizat reprezentanții ISU Sălaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.