Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprea si Dean Thompson, discuție pe tema programului Visa Waiver

oprea

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a avut marti o întrevedere cu Dean Thompson, însarcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, ocazie cu care cei doi oficiali au discutat despre programul Visa Waiver, Acordul bilateral în domeniul prevenirii si combaterii infractionalitatii grave si Resolute Support Mission din Afganistan.

Potrivit unui comunicat MAI transmis AGERPRES, cu prilejul întâlnirii Oprea a reiterat multumirile Guvernului pentru ajutorul constant acordat Ministerului Afacerilor Interne de Guvernul Statelor Unite ale Americii, în perioada 2011-2014, în timpul operatiunii Fortei Internationale de Securitate si Asistenta (ISAF).

''În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat si despre Acordul bilateral în domeniul prevenirii si combaterii infractionalitatii grave, document care se afla într-un stadiu avansat al negocierilor. Prin semnarea Acordul, România va îndeplini înca un criteriu tehnic impus de exigentele Programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a vizelor pentru cetatenii români care calatoresc în SUA'', informeaza MAI.

Totodata, în cadrul discutiilor a fost subliniat angajamentul ferm al României, inclusiv al MAI, de a continua contributia cu forte proprii la efortul comunitatii internationale de reconstructie institutionala a statului afgan, mai ales în parteneriat cu SUA.

De asemenea, viceprim-ministrul pentru securitate nationala a precizat ca România se bazeaza pe sprijinul si sustinerea Statelor Unite ale Americii în ceea ce priveste operatiunea NATO - Resolute Support Mission din Afganistan, unde începând cu luna ianuarie a acestui an 34 de jandarmi si politisti desfasoara activitati de asistenta si consiliere a fortelor afgane.

La rândul sau, Dean Thompson a subliniat buna colaborare a autoritatilor române si americane în domeniul securitatii si al sigurantei publice, exprimându-si totodata convingerea ca profesionalismul si respectarea valorilor democratice comune vor caracteriza si în continuare relatia dintre cele doua tari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.