Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii decid astăzi dacă îl lasă pe Oprea fără imunitate

Oprea2

Senatorii vor vota miercuri, 3 februarie, în ședința de plen solicitarea DNA de începere a urmăririi penale, deși Gabriel Oprea a cerut ca dosarul să fie refăcut. Comisia juridică a dat aviz pozitiv, deși este unul consultativ.

UPDATE 10.25: Gabriel Oprea s-a declarat din nou nevinovat.

”Aștept să merg în fața procurorilor să rezolv această problemă”, a declarat Oprea.

Votul pe cererea DNA se va da începând cu ora 12.00. Senatorii PSD, UDMR și PNL au anunțat că vor vota pentru ridicarea imunității.

Totodată, Gabriel Oprea s-a declarat nevinovat. În cursul săptămânii trecute a trimis o scrisoare prin care își îndemna colegii să voteze pentru, dar marți a revenit cu o altă cerere, ca dosarul să fie trimis la Parchet.

"Le-am spus colegilor (din Comisia juridică a Senatului — n.r.) că am trimis o scrisoare Parlamentului prin care cer să merg la Parchet, la DNA, ca să aflăm adevărul. Nu am spus faptul că, în momentul când am fost numit ministru de Interne, era un mecanism care era deja format, era un plan de măsuri. Nu am cerut nimic în plus — mă refer la coloane — față de ceilalți miniștri de Interne. (...) Sunt un om care a ajutat Justiția și nu mi-e frică de nimeni și de nimic atât timp cât știu că sunt nevinovat. Cine muncește, poate, mai și greșește. Asta le-am spus", a declarat Oprea, la finalul ședinței Comisiei juridice a Senatului.

Procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.