Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprescu, implicat în Dosarul consilierului. Ce acte suspecte a semnat primarul general/ STENOGRAME

alerta

stiripesurse.ro vă prezintă stenograme și detalii picante din acțiunea procurorilor DNA care a dus la reținerea consilierului personal al NUMITULUI Sorin Oprescu. Acesta a fost monitorizat de SRI și DNA și surprins în flagrant noaptea trecută.

În perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, numitul WIGLER SOLMON, consilier personal al Primarului Municipiului Bucureşti  a pretins în mai multe rânduri suma de 230.000 euro și a primit în mai multe tranșe suma de 154.000 euro de la patronul firmei pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al Primarului General al Municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influență, în vederea inițierii unor proiecte de hotărâre, respectiv votării acestora, hotărâri ce au vizat aprobarea unor PUZ - uri necesare edificării unor  magazine tip supermarchet pe raza municipiului București.

Citește și: Deranj mare în PSD după măciuca DNA în casa lui Oprescu

În 14.11.2013 a primit suma de 25.000 euro pentru a interveni pe lângă numitul Oprescu Sorin primarul general al municipiului București, pe lângă care a lăsat să creadă că are influență în vederea eliberării autorizației de construire nr.348/25.10.2013.

content-image

(Solomon Wigler este ultimul din dreapta. Foto evz.ro)

Pentru intervenţiile sale pe lângă funcționari din cadrul aparatului administrativ al primarului în vederea inițierii proiectului de hotărâre, respectiv pentru intervențiile pe lângă consilieri ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti numitul WIGLER SOLOMON i-a pretins suma de 100.000 Euro în două tranşe: 50.000 Euro înainte de votarea hotărârii şi 50.000 Euro după votarea acesteia. Omul de afaceri  i-a remis lui SOLOMON WIGLER suma de 50.000 Euro în biroul acestuia situat la etajul 14 din clădirea primăriei generale iar după ce a fost aprobat PUZ - ul, la două trei zile, i-a remis şi diferenţa de 50.000 euro…..

În ceea ce privește pretinderea sumei de 25.000 euro pentru ca numitul WIGLER SOLOMON să intervină pe lângă numitul Oprescu Sorin primarul general al municipiului București, pe lângă care a lăsat să creadă că are influență în vederea eliberării autorizației de construire nr.348/25.10.2013, a rezultat că În vederea obținerii autorizației de construcții necesare unei soluții de trafic(sens giratoriu) pentru supermarchet  situate la intersecția a două bulevarde  omului de afaceri i s-a pretins în primă fază de către WIGLER SOLOMON, o sumă de bani neprecizată ce urma a fi remisă în mod camuflat, sub forma contravalorii unui contract de execuție  a lucrării pentru realizarea soluției de trafic.

În acest sens numitul WIGLER SOLOMON a indicat S.C. EUROTRADING CONSTRUCT 98 S.R.L. drept societate prin intermediul căreia urma a fi remisă suma de bani, punându-l în legătură la data de 11.12.2012 pe omul de afaceri cu un angajat al acestei societăți, un inginer Astfel a fost încheiat cu S.C.  EUROTRADING CONSTRUCT 98 S.R.L. contractul de execuție lucrări în valoare de 350.000 euro, contract ce avea drept obiect inclusiv obținerea autorizației de construire fiind achitată acestei societăți 30% din valoarea contractului.

Întrucât până în luna septembrie 2013 societatea comercială amintită nu a obținut autorizația de construire și nici nu a edificat construcția, omul de afaceri l-a contactat pe numitul WIGLER SOLOMON care pentru obținerea autorizației necesare a pretins în plus suma de 25.000 Euro.

Ulterior WIGLER SOLOMON a precizat că nu se poate obține în mod legal o autorizație de genul celei anterior menționate și că va interveni pe lângă  primarul SORIN OPRESCU pentru obținerea unei autorizații speciale. În contextul acestei discuții numitul WIGLER SOLOMON a pretins încă o dată suma de 25.000 Euro.

La data de 25.10.2013 a fost eliberată de către Primăria Municipiului București autorizația de construire numărul de 348, ce poartă semnătura primarului SORIN OPRESCU.

Ulterior semnării procesului-verbal de recepție a lucrării cu S.C.  EUROTRADING CONSTRUCT 98 S.R.L., respectiv data de 14.11.2013, omul de afaceri a remis personal numitului WIGLER SOLOMON suma de 25.000 Euro, în biroul acestuia de la etajul 14 al clădirii Primăriei Municipiului București. Cu această ocazie numitul WIGLER SOLOMON l-a lăsat să înțeleagă că în vederea obținerii autorizației speciale de construire arătate a intervenit pe lângă primarul SORIN OPRESCU.

****

În legătură cu edificareaa două magazine supermarchet în Bucureşti, numitul WIGLER SOLOMON  i-a pretins omului de afaceri suma de 15.000 euro pentru a interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului București, în vederea adoptării unei hotărâri de consiliu general în ședința din data de 28.04.2015, privind acceptarea unei donații de teren către municipalitate necesare realizării soluției  tehnice a accesului auto la magazin.

Aşa fiind, pe ordinea de zi a şedinţei consiliului general al municipiului București din data de 28.04.2015, figura proiectul de hotărâre privind votarea donaţiei aferente proiectului din bulevardul unde trebuia să se construiască supermarchetul zona 1 mai  şi proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ - ului pentru un alt magazin supermarchet  din şos. Alexandriei.

În seara zilei de 23.04.2015, în jurul orelor 20,23, numitul WIGLER SOLOMON  a luat legătura telefonic cu omul de afaceri şi i-a cerut să se întâlnesc cu el în zona Parcului Tineretului din municipiul Bucureşti, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

WIGLER SOLOMON i-a cerut să-i dea 15.000 euro pentru a putea realiza intervențiile pentru inițierea și votarea hotărârii legate de donaţia terenului către Primăria municipiului Bucureşti, iar banii să fie dați în mai multe tranşe a câte 4-5.000 de euro, respectiv să-i facă un virament din contul bancar al soţiei omului de afaceri în contul soției lui Wigler.

Anterior lua Mita in biroul sau de la primăria generală.

În acea seară numitul WIGLER SOLOMON i-a înmânat omului de afaceri un postit pe care a trecut numele soției sale precum şi banca unde are aceasta contul, respectiv BRD Dorobanţi .

În 28.04.2014, urma să aibă loc ședința Consiliului general al municipiului București în care urma să se aprobe PUZ – ul pentru magazinul din șoseaua Alexandriei, respectiv aprobarea donației pentru proiectul din bld. 1MAI .

În seara zilei de 27.04.2015, numitul WIGLER SOLOMON s-a întâlnit cu din nou cu omul de afaceri  în municipiul București, în apropierea parcului Tineretului.

(întâlnirea aceasta a fost înregistrată audio-video în baza autorizației instanței) .

Cu această ocazie, numitul WIGLER SOLOMON i-a precizat omului de afaceri că a doua zi – 28.05.2015, în jurul prânzului, va avea un răspuns în sensul că va şti cu certitudine dacă proiectele de hotărâre trec, iar în ceea ce priveşte proiectul pentru PUZ va şti cam ce sumă îi este necesară pentru a trece această hotărâre. Făcând referire la această împrejurare, numitul Solomon Wigler a menţionat că, „în jurul orelor 11,00 – 12,00, ştiu socoata”, adică cât trebuie să i se remită.

Tot în acest context numitul WIGLER SOLOMON l-a întrebat ce sumă poate transfera din banca, acesta din urmă precizând că poate transfera până în 5.000 euro. Față de acest răspuns, numitul WIGLER SOLOMON i-a precizat să facă 2-3 transferuri a câte 4.000 euro. Până în cuantumul sumei de  15.000 de euro.

De asemenea, numitul WIGLER SOLOMON l-a întrebat dacă i-a adus vreo sumă de bani, făcând referire la suma de bani care trebuia remisă pentru aprobarea PUZ – ului pentru magazinul din șoseaua Alexandriei. „Tu le-ai adus ceva?; … lor … tu ai adus ceva bani sau ceva?” a precizat numitul Wigler Solomon.

O transă din cei 15.000 euro pretinți au fost transferați în 29.04.2015 din contul soției omului de afaceri în contul soției lui W așa cum a pretins consilierul.

Cu prilejul ședinței Consiliului general al municipiului București din data 28.04.2015, nu a fost aprobat PUZ – UL pentru magazinul din șoseaua Alexandriei  și nici donația aferentă proiectului din B-dul 1 Mai.

La data de 12.05.2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu numitul WIGLER SOLOMON în sediul Primăriei municipiului București.

Cu prilejul acestei întâlniri numitul WIGLER SOLOMON i-a precizat că o nouă ședință a Consiliului general al municipiului București urmează să aibă loc în data de 28.05.2015. Tot în acest context, numitul WIGLER SOLOMON i-a pretins suma de 11.000 euro, diferența până la 15.000 euro cerută pentru intervențiile sale pe lângă consilierii locali în vederea adoptării hotărârii de acceptare a donației și suma de 40.000 euro pentru intervențiile sale pe lângă consilierii locali în vederea adoptării hotărârii privind PUZ - ul pentru magazinul  din șoseaua Alexandriei .

(și această întâlnire a fost înregistrată audio video conform autorizației instanței)

Spre finalul discuției numitul WIGLER SOLOMON i-a precizat că trebuie să-i remită pentru intervențiile sale suma de 51.000 euro. „deci, asta….51.. asta e” a precizat numitul WIGLER SOLOMON.

La data de 20.05.2015, numitul WIGLER SOLOMON a purtat o nouă discuție cu omul de afaceri la sediul Primăriei municipiului București. Cu această ocazie omul de afaceri i-a făcut cunoscut numitului WIGLER SOLOMON că nu a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea donației aferentă proiectului din B-dul 1 Mai.

Numitul WIGLER SOLOMON a precizat că deși a intervenit pe lângă consilieri, nu a reușit să obțină numărul necesar de voturi. „..n-a trecut donația, da ți-am spus că n-au avut ..au fost 36.. au lipsit doi oameni”.

În continuare numitul WIGLER SOLOMON, l-a asigurat că l-a următoarea ședință a Consiliului general al municipiului București care urma să aibă loc în data de 27 sau 28.05.2015, se va aproba atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă proiectului din B-dul 1 Mai, și PUZ - ul pentru magazinul din șoseaua Alexandriei  „..deci,am vorbit cu…miercuri joi facem ședința”, a precizat numitul WIGLER SOLOMON.

La data de 28.05.2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu numitul WIGLER SOLOMON în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului București. Cu această ocazie numitul WIGLER SOLOMON l-a asigurat că în ședința Consiliului general al municipiului București din ziua de 28.05.2015 au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donației aferentă proiectului din B-dul 1 Mai cât și PUZ - ul pentru magazinul din șoseaua Alexandriei.

În acest context numitul WIGLER SOLOMON a convenit cu omul de afaceri ca în data de 03.06.2015 să-i aducă suma de 25.000 euro, urmând ca diferența până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 08-12.06.2015. Când a cerut suma prima tranșă din cei 51.000 euro, numitul WIGLER SOLOMON a consemnat pe o coală de hârtie format A4 suma de 25.000 euro.

Astfel, la data de 03.06.2015 WIGLER SOLOMON a fost surprins în flagrant de organele de urmărire penală în timp ce a primit suma de 25.000 euro de la omul de afaceri în scopul mai sus menționat. Cu prilejul remiterii sumei de bani WIGLER SOLOMON a reiterat și pretinderea sumei de 26.000 euro, restul din suma total pretinsă de 51.000 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.