Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt alpiniști, DISPĂRUȚI în Himalaya: alți patru au fost salvați, după ce au vrut să urce pe un vârf neexploatat

www.wikipedia.org
Everest, Himalaya

Patru britanici surprinşi de o avalanşă au fost salvaţi de pe partea indiană a lanţului muntos Himalaya, în timp ce căutările continuă pentru găsirea altor opt alpinişti, daţi dispăruţi în acelaşi masiv, au indicat autorităţile indiene, citate de AFP, relatează Agerpres.

Britanicii au fost salvaţi elicoptere după ce fuseseră zăriţi duminică dimineaţă într-o tabără de bază din apropierea celui de-al doilea vârf ca înălţime din India, masivul Nanda Devi.

Cei opt alpinişti dispăruţi - dintre care patru britanici, doi americani, un australian şi un indian - plănuiau să escaladeze săptămâna trecută un vârf neexplorat din acelaşi masiv şi să se întoarcă la tabăra de bază pe 26 mai.

Citește și: Scandal în urma morții lui Jose Antonio Reyes: Santiago Canizares l-a criticat pentru că a avut viteză, iar fanii i-au adresat înjurături

Grupul, condus de Martin Moran din Marea Britanie, a început să urce pe 13 mai plecând din tabăra de bază de pe Munsiyari, un vârf din statul indian Uttarakhand.

Operaţiunile de căutare, în special pe cale aeriană, au fost încetinite de ploile abundente şi căderile masive de zăpadă din regiune.

Cei patru britanici salvaţi nu făceau parte din grupul de opt, însă au rămas în contact cu aceştia până în 26 mai, cu o zi înainte de avalanşă.

Citește și: DEZASTRUL capătă contur, în PNL: Liderii filialelor de sector anunță DEMISII în bloc

Potrivit şefului poliţiei locale, R.C. Rajguru, pe moment autorităţile nu deţin informaţii fiabile despre localizarea sau soarta celor opt alpinişti.

Sute de alpinişti din întreaga lume călătoresc anual în India pentru a explora munţii lanţului Himalaya.

India are pe teritoriul său zece vârfuri de peste 7.000 de metri, inclusiv Kangchenjunga, al treilea vârf ca înălţime din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.