Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt companii cu afaceri online cer UE să regândească definiţia 'utilizatorului final activ'

eMag
eMag

Un grup de opt companii cu afaceri online au cerut miercuri guvernelor din Uniunea Europeană să regândească ceea ce poate fi considerat drept "utilizatorul final activ" al serviciilor lor, de teamă că definiţia propusă în prezent ar putea să le dezavantajeze, transmite Reuters.

Uniunea Europeană pregăteşte Actul legislativ privind pieţele digitale (DMA), care va pune la punct reguli pentru marile companii digitale precum Google, Amazon sau Facebook, în ideea de a asigura o competiţie corectă. Numărul de utilizatori finali activi va fi unul dintre criteriile utilizate pentru a identifica cei mai mari jucători de pe piaţă, conform propunerilor actuale.

Într-o scrisoare trimisă miniştrilor UE responsabili pentru DMA, directorii firmelor Booking.com, Zalando, bol.com, Allegro, eMag, Delivery Hero, Vinted şi Wolt au subliniat că nu toţi cei care vizitează site-urile lor devin şi clienţi.

"Suntem alarmaţi de recentele propuneri din Consiliu, care definesc "utilizatorii finali activi" în mod incorect drept "vizitatorii" pentru toate platformele bazate pe tranzacţii, indiferent de mărimea lor", se arată în această scrisoare. "Utilizarea celor care vizitează site-ul web sau aplicaţia drept o bază pentru numărarea "utilizatorilor finali activi" distorsionează în mod dramatic numărul utilizatorilor relevanţi", mai susţin firmele menţionate.

În documentul menţionat de Reuters se mai arată că remuneraţia pe care companiile o primesc de pe urma achiziţiilor pe platformele lor generează cea mai mare parte din veniturile lor iar ceea ce contează sunt "clienţii activi" şi nu "vizitatorii".

Parlamentarii europeni trebuie să negocieze Actul legislativ privind pieţele digitale (DMA) cu statele membre UE, înainte ca actul legislativ să devină lege, posibil în 2023, informează Agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.