Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt din zece solicitanţi de azil vor să rămână definitiv în Suedia

Opt din zece (84%) solicitanţi de azil au afirmat că doresc să rămână definitiv în Suedia, deşi numai jumătate dintre ei cred că vor avea succes în această ţară, conform unui sondaj de opinie publicat luni de thelocal.se.

Sondajul, realizat de Expressen, arată că majoritatea celor 1.691 de persoane chestionate în cele 18 centre pentru solicitanţii de azil din ţară şi-au exprimat intenţia de a se stabili în Suedia. Doar 7% dintre acestea au afirmat că ar prefera să se întoarcă în ţările lor imediat ce situaţia le va permite acest lucru.

Stil MAFIOT. Vicepreşedintele ţării a BĂTUT şi RĂPIT un rival politic

Dorinţa de a se întoarce acasă variază în funcţie de ţările din care provin solicitanţii de azil. Nici unul dintre somalezii chestionaţi nu şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce în ţară, în timp ce 13% dintre iranieni şi 11% dintre sirieni au afirmat că doresc să se întoarcă în ţările lor la un moment dat.

Conform sondajului, 59% dintre persoanele chestionate au declarat că sunt mulţumite de condiţiile din centrele de azil, în timp ce o treime au afirmat că sunt "foarte mulţumite".

Martorii lui Iehova sunt acuzaţi că nu protejează copiii în faţa abuzurilor sexuale

Cu toate acestea, au existat şi persoane care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de perioada lungă de aşteptare pentru a primi permise de şedere.

O treime dintre respondenţi au afirmat că ajutorul oferit de Autoritatea pentru Migraţie din Suedia (Migrationsverket) nu acoperă cheltuielile de bază, în timp ce 30% au afirmat că sunt nemulţumiţi pentru că nu pot să lucreze sau nu au posibilitatea de a învăţa limba suedeză, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.