Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt fluxuri, create la Constanța pentru vaccinarea cadrelor didactice în cadrul centrului de la Pavilionul Expoziţional

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Aproximativ 1.300 de persoane din sistemul de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa au solicitat să fie vaccinate prioritar împotriva COVID-19, imunizarea urmând să înceapă joi cu cadrele didactice din municipiul reşedinţă, a informat, miercuri, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, potrivit Agerpres.

Pentru personalul din învăţământ vor funcţiona opt fluxuri, în cadrul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expoziţional din municipiul Constanţa.

"Activitatea va începe joi, 25 februarie, la ora 9,00, la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Se organizează opt fluxuri destinate personalului din învăţământ, şase fluxuri fiind pentru persoanele cu vârstă de peste 55 de ani şi două fluxuri pentru persoanele cu vârstă de până în 55 de ani. La nivelul judeţului, au solicitat să fie vaccinate prioritar 1.296 de persoane din învăţământ, dintre care 551 sunt peste 55 de ani, iar 745 au sub 55 de ani. Vaccinarea va începe cu personalul din municipiul Constanţa, din 26 februarie continuând pentru tot personalul din judeţ, atât din unităţi de învăţământ de stat, cât şi din cele de învăţământ particular", a informat şeful IŞJ Constanţa, Sorin Mihai.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Potrivit acestuia, IŞJ a centralizat şi a transmis către Direcţia de Sănătate Publică Constanţa datele necesare demarării activităţii de vaccinare prioritară a personalului din învăţământul preuniversitar. Totodată, a stabilit şi programarea cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar şi nedidactic din judeţ.

Din datele centralizate până pe 19 februarie reiese că s-au vaccinat 1.056 de persoane din învăţământul preuniversitar constănţean.

"De asemenea, precizăm că nu s-au înscris pentru vaccinare prioritară toţi cei care erau programaţi în perioada imediat următoare pe platforma naţională", a mai spus reprezentantul ISJ Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.