Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt organizaţii de ajutor umanitar au făcut apel la un armistiţiu imediat în nord-vestul Siriei

ABC News
atac siria damasc racheta

Opt organizaţii de ajutor umanitar au făcut apel miercuri la un armistiţiu imediat în nord-vestul Siriei, unde confruntările au dus la strămutarea a sute de mii de persoane în două luni, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Susţinut de aviaţia rusă, regimul sirian desfăşoară de mai multe săptămâni o ofensivă împotriva rebelilor şi jihadiştilor, care i-a permis să recucerească mai multe oraşe şi sate în provincia Idleb şi în împrejurimile sale, ignorând armistiţiile rămase literă moartă.

Citește și: Liderul deputaților PSD, către Orban: ‘Ați fost parlamentar din pixul fostului președinte al PSD. Nu păreați deranjat nici de pixul lui Dragnea, nici de culoarea gecii lui Dragnea’

Aproximativ 520.000 de persoane au fost strămutate de la 1 decembrie din cauza ostilităţilor, a anunţat marţi ONU.

Cele opt organizaţii de ajutor umanitar, printre care se numără Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi (NRC), Salvaţi Copiii, CARE sau Comitetul Internaţional de Salvare, au atras atenţia că este vorba despre o "catastrofă umanitară".

Într-un comunicat comun, ele au cerut "încetarea imediată a ostilităţilor, precum şi un acces imediat la securitate pentru milioane de civili care sunt în prezent sub bombardamente".

Citește și: Șerban Nicolae: ‘Ați dat ordonanțe de urgență noaptea, hoților!’ .

"După nouă ani de lungi de suferinţe pentru civilii sirieni, o soluţie paşnică la conflict este în prezent mai urgentă ca oricând", au transmis organizaţiile.

Conflictul din Siria a făcut peste 380.000 de morţi din 2011 şi a pus pe drumul exilului mai mult de jumătate din populaţia de dinainte de război, adică peste 20 de milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.