Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt persoane, reţinute după un atac asupra unei tabere de romi în Vestul Ucrainei

Instructables.com
Cocktail Molotov

Justiţia ucraineană a plasat marţi în detenţie provizorie un adult şi şapte minori suspectaţi de implicare într-un atac asupra unei tabere de romi, ceea ce a amplificat îngrijorarea cu privire la creşterea violenţelor rasiste din ţară, relatează AFP citat de agerpres.

Un grup de bărbaţi mascaţi şi înarmaţi cu bastoane şi cuţite au atacat o tabără de romi la marginea oraşului Lvov (vest), sâmbătă seara, omorând un bărbat de 24 de ani şi rănind patru persoane, între care un băiat de 10 ani.

Acest incident survine după o serie de atacuri recente vizând această comunitate în capitala Ucrainei, Kiev, şi în oraşele Lvov şi Ternopil.

Opt persoane, inclusiv şapte minori, au fost plasate în arest preventiv timp de 60 de zile, a declarat parchetul regiunii Lvov într-un comunicat, adăugând că a fost deschisă o anchetă pentru ''crimă cu premeditare'' în grup.

Presupusul organizator al atacului, în vârstă de 20 de ani, potrivit poliţiei locale, riscă până la 15 ani de închisoare, a indicat parchetul. Cei şapte minori, cu vârsta între 16 şi 17 ani, conform poliţiei, riscă până la şapte ani de închisoare pentru aceeaşi acuzaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.