Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt turiști au fost evacuați în siguranță dintr-o zonă montană înzăpezită din Vâlcea

salvamont

Opt turiști au fost evacuați în siguranță dintr-o zonă montană înzăpezită. Printre turiștii cazați la o pensiune din județul Vâlcea se aflau și trei copii. Cele opt persoane au fost ajutate de jandarmii din Voineasa și de angajații Primăriei Malaia, potrivit Mediafax.

Jandarmii vâlceni au anunțat că opt turiști din județul Satu Mare, dintre care trei copii, trei femei și doi bărbați au fost au fost ajutați să coboare în siguranță de la pensiunea unde erau cazați până în satul Ciungetu. Turiștii au sunat la 112 deoarece s-au temut să meargă pe drumul neasfalatat, acoperit de zăpadă.

Citește și: 'Puciștii' din PNL se repliază. Țintarul secretarilor de stat dă startul cursei pentru Congres (surse)

„Apelul 112 a sosit în această dimineață, în jurul orelor 11.15, în care turiștii anunțau că din cauza stratului de zăpadă, drumului neasfaltat și apelor ieșite din matcă le este teamă să coboare cu autoturismul. În urma apelului, un echipaj de jandarmerie montan alături de câțiva lucrători ai Primăriei Malaia s-au mobilizat și au plecat să acorde ajutor turiștilor. Ajunși la fața locului, jandarmii și lucrătorii primăriei au găsit turiștii în stare bună, neavând nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, cu ajutorul autospecialei de jandarmerie și al unui autoturism al primăriei, turiștii au fost aduși în siguranță până în satul Ciunget”, au anunțat jandarmii din Vâlcea.

Misiunea a durat aproximativ 2 ore și s-a desfășurat fără incidente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.