Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Puciștii' din PNL se repliază. Țintarul secretarilor de stat dă startul cursei pentru Congres (surse)

furtuna

Tentativa de puci din PNL, dejucată de Ludovic Orban, a fost abandonată pentru moment și taberele din partid se repoziționează pentru împărțirea secretarilor de stat, un eveniment care influențează jocurile interne pentru Congres, au explicat surse liberale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

După acordul PNL-USR PLUS-UDMR pe împărțirea ministerelor, în urma căruia liberalii au cedat portofolii 'grase' precum Dezvoltarea, Transporturile, Sănătatea și Fondurile UE, în Partidul Național Liberal s-a încercat pe 19 decembrie un puci împotriva lui Ludovic Orban.

Principala acuzație care i se aduce liderului PNL este că a sacrificat ministere grele pentru a-și securiza funcția de președinte al Camerei Deputaților și că acest calcul avantajos pentru Ludovic Orban este păgubos pentru partid.

Contestatarii lui Ludovic Orban mai susțin că așa cum Crin Antonescu și Alina Gorghiu și-au dat demisia din fruntea PNL după rezultatele slabe din alegeri, așa și actualul șef al partidului ar trebui să facă pasul în spate, mai spun sursele citate.

Răscoala din PNL, susținută de o parte din filialele transilvănene ale formațiunii, a fost înăbușită sub argumentul că este nevoie de stabilitate politică și s-a ajuns la un armistițiu de moment: reglările de conturi vor avea loc la Congres. Potrivit Statutului PNL, Congresul trebuie să aibă loc cel mai târziu pe 31 iulie 2021.

Noul an prinde PNL în țintarul secretarilor de stat, prefecților, subprefecților și funcțiilor din agenții și deconcentrate.

Liberalii au negociat în coaliție numărul funcțiilor care le revin și se discută acum în partid care sunt filialele județene care vor face nominalizările pentru funcțiile politice aflate pe masă. Distribuirea locurilor din eșalonul 2 al Guvernului va avea un rol pronunțat în economia luptelor interne din partid pentru Congres, au precizat surse liberale pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Ludovic Orban va încerca să obțină simpatia unui număr de filiale care să-i asigure liniște în fruntea partidului, în timp ce contestatarii săi vor avea revendicări importante și dacă nu obțin ce solicită, vor primi un nou pretext pentru a-și ascuți lupta din partid și pentru a căuta noi adepți din rândul filialelor care nu au tras lozul câștigător la negocieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.