Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Optimism la PSD: 'Sunt convins că, dacă Renate Weber va fi repusă în funcţie'

Facebook
Radu Oprea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că este convins că, în cazul în care Renate Weber va fi repusă în funcţia de Avocat al Poporului, aceasta va ataca la Curtea Constituţională ordonanţele de urgenţă privind amânarea majorării alocaţiilor pentru copii şi cea prin care se introduce coplata în sistemul de sănătate.

"Decizia CCR privind revocarea Avocatului Poporului este un alt subiect de mare interes. Cred că toţi cetăţenii aşteaptă decizia de mâine (marţi - n.r.) din partea judecătorilor CCR. Noi ne aşteptăm să fie o decizie favorabilă, pentru că revocarea doamnei Renate Weber a fost ilegală şi neconstituţională şi această monstruoasă coaliţie a ilegalităţilor a ieşit din nou să atace statul de drept, din matca statului de drept. (...) Sunt convins că, dacă doamna Renate Weber va fi din nou în funcţia de Avocat al Poporului, cu certitudine, motivele care au stat la baza demiterii ei, adică ordonanţa privind amânarea creşterii alocaţiilor şi ordonanţa privitoare la introducerea coplăţii, adică a privatizării sistemului sănătăţii, aşa cum este cunoscută, vor fi atacate la Curtea Constituţională", a spus Oprea, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

El a adăugat că este convins că Renate Weber va ataca cele două ordonanţe la CCR, pentru că aceasta a atacat o altă ordonanţă de urgenţă emisă pe vremea când ministru al Sănătăţii era Victor Costache şi care se referea tot la coplată.

Oprea a amintit că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis o scrisoare către Comisia Europeană în care a sesizat "abuzurile asupra statului de drept" din partea coaliţiei de guvernare, iar "partenerii europeni sunt foarte îngrijoraţi şi monitorizează această situaţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.