Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Optimismul este în creştere în rândul companiilor din Germania

ft.com
gaze germania

Companiile din Germania sunt acum mai optimiste privind viitorul decât erau în toamna anului trecut, aproximativ 36% estimând o producţie mai mare anul acesta, faţă de un nivel de 25% în noiembrie, conform unui studiu publicat duminică, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Datele vin după publicarea studiului Institutului economic german (IW) realizat în perioada martie-aprilie 2023 în rândul a 2.327 de companii din cea mai mare economie europeană.

Ponderea firmelor care se aşteaptă la un declin al producţiei a scăzut de la 39% în noiembrie la 26% în prezent.

Per ansamblu, companiile din Germania au evaluat situaţia lor comercială din primăvara acestui an ca fiind mai bună decât era în toamna anului trecut, arată datele IW.

Aceste informaţii reflectă condiţiile macroeconomice mai favorabile, în special îmbunătăţirea situaţiei din lanţurile de aprovizionare, dar şi scăderea preţurilor la energie şi absenţa unei penurii de energie.

Dar Institutului economic german atrage atenţia că situaţia variază de la sector la sector, pe segmentul serviciilor şi al bunurilor de capital optimismul fiind mai ridicat decât în construcţii şi industriile producătoare de materiale de bază. Aceste două sectoare susţin că situaţia lor comercială s-a înrăutăţit faţă de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.