Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opţiunea militară împotriva Coreei de Nord este o perspectivă `foarte îndepărtată` (ministrul britanic al apărării)

captura youtube
coreea korea

O opţiune militară împotriva Coreii de Nord, adusă în discuţie de administraţia americană, este o perspectivă "foarte îndepărtată", a afirmat vineri ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, după o întrevedere al Washington cu omologul său american, Jim Mattis, transmite AFP, preluat de agerpres.

"Suntem foarte departe de a examina opţiuni militare", a declarat Michael Fallon la o reuniune a unui grup de reflecţie unde a fost întrebat dacă aliaţii din NATO vor ajuta Statele Unite să descurajeze Coreea de Nord să se înarmeze mai mult. 

"Nu este o ameninţare doar pentru Statele Unite şi nu ne aşteptăm ca Statele Unite să se ocupe singure de asta. Ameninţarea priveşte întreaga comunitate internaţională", a adăugat el, lansând un apel pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva Phenianului. 

Marţi, Coreea de Nord a efectuat pentru prima dată un test cu o rachetă intercontinentală capabilă să lovească Alaska. 

Înainte de întrevederea lor, Jim Mattis a menţionat că iniţiativele împotriva Coreii de Nord consistă mai întâi în creşterea presiunii economice şi diplomatice. 

Faptul că a fost o rachetă ICBM (cu rază lungă de acţiune) "nu ne apropie de război, pentru că preşedintele a fost foarte clar, secretarul de stat (Rex Tillerson) a fost foarte clar asupra faptului că, înainte de toate, trebuie să depunem eforturi diplomatice şi economice", a declarat joi Jim Mattis. 

"Riscurile cu Coreea de Nord sporesc, iar ultimele provocări subliniază necesitatea de a acţiona pentru ca acest regim dubios să plătească un preţ foarte ridicat, fiind o problemă nu doar pentru Statele Unite, ci pentru noi toţi", a declarat Michael Fallon în cursul întâlnirii cu Jim Mattis la Pentagon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.