Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orange este gata să prelueze fosta divizie de cabluri submarine a Alcatel

orange

Grupul francez de telecomunicaţii Orange este gata să negocieze o preluare a Alcatel Submarine Networks (ASN), fosta divizie de cabluri submarine a Alcatel care în prezent aparţine grupului finlandez Nokia, a declarat directorul general de la Orange, Stéphane Richard într-un interviu publicat joi în cotidianul Le Figaro, scrie Agerpres.

ASN a trecut sub controlul Nokia în anul 2016, atunci finlandezii au cumpărat grupul francez Alcatel. 

"Suntem gata să discutăm un parteneriat între Nokia, Orange şi banca publică Bpifrance. Vrem să conferim un caracter permanent acestei activităţi şi să optimizăm condiţiile de utilizare a navelor care amplasează cabluri" a explicat Stéphane Richard pentru Le Figaro. "Cablurile submarine sunt un element de suveranitate pentru Franţa deoarece asigură alimentarea cu Internet a teritoriului. Guvernul francez a solicitat Orange să participe la preluarea acestei activităţi care a aparţinut Alcatel", a adăugat Richard.

Citește și: Blocaj în Camera Reprezentanților la audierile privind ancheta lui Robert Mueller: Procurorul general al SUA a renunțat să mai depună mărturie

Această companie se bucură de o atenţie deosebită din partea autorităţilor franceze, ASN jucând un rol cheie în dispozitivul serviciilor de informaţii franceze. În luna aprilie a anului trecut a eşuat un alt proiect de preluare a Alcatel Submarine Networks de către grupul francez Ekinops. 

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, inclusiv în România, şi are un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, din care 185 de milioane sunt abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. 

La 31 martie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.693.300 de clienţi, în creştere cu 2,3% comparativ cu finalul primului trimestru al anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.