Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj în Camera Reprezentanților la audierile privind ancheta lui Robert Mueller: Procurorul general al SUA a renunțat să mai depună mărturie

slate.com
Robert Mueller

Procurorul general William Barr a renunţat miercuri să mai depună mărturie în fața Camerei Reprezentanților cu privire la modul în care s-a ocupat de ancheta lui Robert Mueller, care a provocat tensiuni între președintele american Donald Trump și democrații din Congres, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Barr urma să se prezinte joi în faţa Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, controlată de democrați, dar s-a retras după ce cele două părți nu au putut să convină asupra formatului ședinței.

"Este pur și simplu parte din blocajul complet al administraţiei Congresului", a declarat Jerrold Nadler, președintele Comisiei Juridice.

Citește și Pepiniera Frăţiei Musulmane descoperită în mijlocul Europei: Grădiniţa care îi educa pe copii să lupte împotriva creştinilor, închisă

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiție, Kerri Kupec, a declarat că propunerea lui Nadler ca avocații din comisie să îi pună întrebări lui Barr este "fără precedent și inutilă", spunând că întrebările ar trebui să vină de la membrii Congresului.

În sesiunea de miercuri a Senatului, Barr a spus că a fost surprins că Mueller nu a ajuns la o concluzie cu privire la faptul dacă Trump a încercat să obstrucționeze justiția și că s-a simțit obligat să vină cu propria sa concluzie şi anume că președintele nu comisese nicio infracțiune.

"Nu sunt foarte sigur de raționamentul său", a spus Barr despre ancheta lui Mueller, care nici nu a acuzat președintele de nicio infracţiune, dar nici nu l-a exonerat. Dacă Mueller a simțit că nu ar trebui să ia o decizie dacă să aducă acuzații, a adăugat Barr, "atunci nu ar fi trebuit să investigheze. Ar fi fost momentul să renunţe".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.