Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orange şi MasMovil au intrat în negocieri exclusive pentru o combinare a operaţiunilor în Spania. Digi concurează agresiv pe segmentul low-end al pieţei

orange

Grupul francez de telefonie Orange şi operatorul spaniol MasMovil au anunţat marţi că au intrat în negocieri exclusive pentru o combinare a operaţiunilor din Spania, ceea ce ar reduce numărul de operatori de pe piaţa de telefonie foarte competitivă din Spania, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Noua entitate ar urma să ia forma unui joint venture deţinut în proporţii egale (50-50) şi ar avea o valoare combinată de 19,6 miliarde de euro, au precizat cele două firme într-un comunicat de presă.

Divizia din Spania a grupului Orange are o valoare estimată la 8,1 miliarde de euro în timp ce valoarea MasMovil este estimată la 11,5 miliarde de euro. Cele două companii ar urma să aibă drepturi de guvernanţă egale în noua entitate, a precizat Orange.

"Aştept cu nerăbdare să înfiinţez acest joint-venture cu MasMovil, care va continua colaborarea excelentă existentă deja, pentru a deveni un jucător mai puternic capabil să facă investiţiile necesare pentru a dezvolta piaţa din Spania", a declarat directorul general de la Orange, Stephane Richard.

Mai mulţi manageri ai unor companii de telefonie din Spania au cerut în repetate rânduri o consolidare a pieţei pentru a reduce competiţia şi a creşte profitabilitatea operatorilor, într-un moment în care au nevoie de lichidităţi pentru a investi în infrastructură 5G.

Orange este al doilea mare operator de telefonie din Spania, urmat de Vodafone şi Masmovil Ibercom SA. Toţi marii operatori din Spania se confruntă cu presiuni la capitolul preţuri din partea operatorului Digi Communications NV, care îşi extinde reţeaua de fibră optică din Spania şi concurează agresiv pe segmentul low-end al pieţei.

Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România. În luna septembrie a anului trecut, Orange România a anunţat finalizarea tranzacţiei prin care a achiziţionat pachetul majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications de la OTE, în timp ce statul român deţine restul de 46% din acţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.