Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oraşul chinez Wuhan preconizează să devină 'Valea de sateliţi' a Chinei în cadrul unei iniţiative spaţiale

akamaized.ne
sistemul solar spatiu univers planete

Oraşul chinez Wuhan (centru) preconizează crearea unei industrii spaţiale de 100 de miliarde de yuani (15,7 miliarde de dolari) până în 2025 şi să devină ''Valea de sateliţi'' a Chinei, alăturându-se altor oraşe chineze care au în plan dezvoltarea acestui sector, informează Reuters.

Wuhan oferă firmelor stimulente financiare de până la 50 de milioane de yuani (7,88 de milioane de dolari) fiecare pentru a fi investite în proiecte legate de fabricarea de sateliţi, rachete şi vehicule spaţiale, potrivit unei informări a guvernului local publicate miercuri.

Sumele avansate de Wuhan sunt modeste în comparaţie cu planurile ambiţioase enunţate de alte oraşe prospere de coastă, dar proiectul sugerează consolidarea dorinţei Chinei de a deveni o putere spaţială majoră până în 2030, potrivit Agerpres.ro.

China preconizează constelaţii masive de sateliţi comerciali care să poată oferi servicii de la internet de mare viteză pentru aeronave până la monitorizarea transporturilor de cărbune.

Autorităţile locale ale oraşului Wuhan vor încuraja companiile să folosească echipament, software şi servicii de provenienţă locală.

Dacă o firmă foloseşte produse locale în peste 10% din producţia de sateliţi pe orbite înalte sau joase, precum şi de vehicule spaţiale, vor primi stimulente financiare de până la 15 milioane de yuani.

Dacă firma foloseşte produse locale într-un procent mai mare de 30%, va primi o finanţare de până la 50 de milioane de yuani.

Anul trecut, Shenzhen, un hub tehnologic situat în provincia Guangdong (sud), a oferit stimulente financiare în valoare de până la 300 de milioane de yuani pentru fiecare proiect legat de dezvoltarea de sateliţi şi aplicaţii similare din industrie.

China preconizează totodată construirea unui nou port spaţial comercial în insula Hainan (sud).

În oraşul-port Ningbo (est), din provincia Zhejiang, China construieşte cea de-a cincea bază de lansare a rachetelor de pe teritoriul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.