Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oraşul italian Bari a devenit zilele acestea loc de pelerinaj: Mii de credincioși din toată lumea au venit să se închine la moaștele Sfântului Nicolae

Oraşul italian Bari, din sudul Italiei, unde se află moaştele Sfântului Nicolae, a devenit în aceste zile loc de pelerinaj, potrivit romania-actualitati.ro.

Printre cei ce au venit să se roage sunt şi români care trăiesc în Peninsulă, dar şi credincioşi ortodocşi sosiţi din ţară. Corespondenta noastră, Elena Postelnicu, a fost acolo şi a stat de vorbă cu pelerinii români.

Sunt emoţii. E o bucurie foarte mare că este un sfânt care ne aparține. Noi plecăm din România cu tot cu Biserică. Românii fără Biserică nu se pot indentifica ca națiune.

Reporter: A meritat acest efort, că aţi venit pentru câteva ore aici, la Bari?

https://www.stiripesurse.ro/brasovul-in-centrul-unui-scandal-fara-precedent-primaria-ar-fi-finantat-cu-bani-de-la-buget-dopaju_1410778.html

Este ceva care nu se poate descrie în cuvinte.

Ion Dumitriu: Sunt preot la Timișoara şi anul acesta am dorit să venim la Sfântul Ierarh Nicolae, pentru a avea pulsul acestui loc sfânt.

Reporter: De ce vin oamenii la Sfântul Nicolae, aici?

Ion Dumitriu: Pentru multele lor nevoi pe care le au, pentru că avem fiecare dintre noi nevoi trupeşti şi nevoi duhovniceşti, iar nevoile duhovniceşti sunt diferite. Mulţi dintre pelerinii noştri sunt tineri care încă nu sunt căsătoriţi şi cunosc cu toţii că Sfântul Nicolae este ajutor în privinţa întemeierii unei căsătorii, unii dintre ei sunt bolnavi şi cer de la Sfântul Nicolae tămăduire, iar alţii pentru spor în viaţă sau în credinţă sau chiar pentru anumite nevoi pe care le au copiii lor şi nu au putut să vină, deşi şi-ar fi dorit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.