Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oraşul Marsilia, candidat pentru inaugurarea traseului flăcării olimpice în Franţa

www.prototech.no
Flacara olimpica
"Suntem candidaţi pentru sosirea flăcării la Marsilia", a explicat Ghali, membră a majorităţii de stânga în consiliul municipal, subliniind că lucrează pentru ca flacăra "să ajungă de la Olympia la Marsilia", arătând că oraşul de pe coasta Mediteranei, fondat de colonişti greci în jurul secolului al VI-lea înainte de Hristos, este "poarta de intrare în Franţa".

"Cu ocazia Jocurilor de la Paris, din 2024, ştafeta flăcării olimpice se va desfăşura pe parcursul a trei luni", începând din aprilie, şi "va vizita toate regiunile Franţei", indică site-ul oficial al Jocurilor din Hexagon.

În timp ce majoritatea evenimentelor olimpice vor avea loc la Paris şi Ile-de-France, probele de yachting se vor desfăşura la Marsilia, în timp ce Chateauroux ar trebui să găzduiască concursul de tir, iar Lille preliminariile la baschet. Fotbalul se va disputa în mai multe oraşe, inclusiv la Marsilia, iar probele de surfing vor avea loc în Tahiti.

Găzduirea Jocurilor va fi "o dată importantă pentru oraşul Marsilia", a insistat Samia Ghali, care a prezentat la vot o convenţie-cadru privind organizarea şi dotările necesare acestei primiri, în special în portul de agrement, cu scopul de a se "asigura că locuitorii din Marsilia nu vor fi deranjaţi în viaţa lor de zi cu zi".

"Este o şansă pentru Marsilia", a subliniat la rândul său primarul celui de-al doilea oraş al Franţei, Benoit Payan, mulţumindu-i preşedintelui Regiunii Provence-Alpes-Cote d'Azur, Renaud Muselier, şi celui al metropolei şi al departamentului Martine Vassal pentru contribuţia lor, astfel încât "costurile de renovare şi construcţie a portului de agrement" să nu revină în întregime contribuabililor din Marsilia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.