Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orașul subteran, aproape de România, unde își țin 'comorile' Vladimir Putin, Angela Merkel și alți grei ai lumii

cricova

Liderii lumii își țin comorile ascunse în cele mai neașteptate locuri, iar unul dintre acestea este chiar foarte aproape de România. Crama de la Cricova, din Republica Moldova, ascunde soiuri de vin extrem de scumpe, despre care se spune că ar aparține lui Vladimir Putin, Angela Merkel sau alți lideri mondiali sau oameni extrem de bogați. Tot la Crivoca este ținută și ”ultima butelie de pe Pământ”, un lot de doar 400 de sticle, turnate în 1902.

„Avem un oraş adevărat. Îşi are străzile, stradelele, bulevardele şi indicatoarele de trafic proprii! Doar că denumirea acestor străzi este puţin specifică. Pe parcursul excursiei poţi observa străzi cum sunt Legenda Plaiului, Strada Cabernet, Chardonnay şi multe altele. Toate aceste străzi formează tuneluri care ating o lungime de aproape 120 de kilometri sau suprafaţa totală a oraşului nostru este de circa 53 de hectare. Deci poţi să îţi imaginezi! Este o cramă foarte, foarte mare”, spune Anatol, ghid turistic, potrivit Digi 24.

„În 1902 a fost turnat un singur lot de 400 de butelii, această butelie este ultima pe Pământ. Această sticlă costă astăzi aproximativ 150.000 de euro. Este patrimonul nostru, nu va fi vândută niciodată”, a mai transmis Anatol.

Au vinuri ale oamenilor lui Adolf Hitler

Cricova dispune de peste 200 de soiuri de vin, inclusiv unele extrem de rare și scumpe, pe care doar cei privilegiați au ocazia să-l guste. Unele dintre aceste vinuri au aparținut mareșalului Hermann Goering, cunoscut ca mâna dreaptă a lui Adolf Hitler.

În total, Cricova adăpostește peste 1 milion de sticle, iar mai mult de 20 de milioe de litri de vin sunt îmbuteliați în butoaie speciale. Colecția națională cuprinde peste 200 de mărci istorice, dar acestea nu pot fi vândute sau consumate, fiind marte din patrimoniul național al Moldovei.

„La noi în colecţie se păstrează vinurile din colecţia privată a lui Hermann Goering. El a fost mâna dreaptă a lui Adolf Hitler şi Mareşalul Aviaţiei naziste în al doilea război mondial. După război, în calitate de trofeu militar au fost aduse butelii în această colecţie”, a mai precizat Anatol, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.