Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orașul Târgu-Jiu iese din zona roșie, după ce rata de infectări a scăzut sub 3 la mie

Twitter
covid 19 coronavirus

Orașul Târgu-Jiu iese din zona roșie, după ce rata de infectări a scăzut sub 3 la mie, a decis miercuri Comitetul Județean pentru Situații de Yrgență (CJSU) Gorj, anunță MEDIAFAX.

Potrivit CJSU Gorj, rata de incidență a cazurilor de Covid în ultimele 14 zile în municipiul Târgu-Jiu a scăzut la 1,73 la mia de locuitori, astfel că au fost ridicate anumite măsuri restrictive.

Astfel, de joi, de la ora 0.00 se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și este permisă activitatea cu publicul a firmelor din domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Citește și: Florin Cîțu, nou atac la adresa PSD: Trebuie să dispară! PSD înseamnă dobânzi mari. Taxe mari și multe

„Se interzice organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale”, se arată în decizia CJSU Gorj.

Aceleași măsuri au fost stabilite pentru localitățile Mătăsari (1,61) şi Motru (1,55), unde, în continuare, se înregistrează o incidență mai mare de 1,5 îmbolnăviri la 1000 de locuitori.

Restricțiile au fost modificate și pentru localitatea Novaci, unde valoarea indicelui de incidență a cazurilor în ultimele 14 zile a scăzut de la 3,17 la 1,23 la mia de locuitori. Aici, activitatea cu publicul a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și a firmelor din domeniul jocurilor de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

„Se permite organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, cu respectarea măsurilor şi a limitelor stabilite în conformitate cu art. 1 punctul 8 din Anexa 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se mai arată în decizie.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie

Conform acesteia, măsurile restrictive sunt valabile pentru următoarele 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.