Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, atac DUR la adresa Guvernului : Sunt duși cu capul. Madame Dăncilă nu știe gramatica limbii române și aritmetică

PNL
Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi pentru Mediafax, referitor la intenția social-democraților de a contesta MCV la Curtea de Justiției a UE, că "sunt duși cu capul", iar orice demers în afara respectării recomandărilor raportului MCV riscă să facă un rău imens României.

"Sunt duși cu capul. Madame Dăncilă nu știe gramatica limbii române și aritmetică. Orice altă acțiune, în afară de respectarea recomandărilor, riscă să facă un rău imens României. Doamna Dăncilă trebuie să priceapă că nu există altă cale decât aceea de a respecta recomandările Comisiei de la Veneția și cele cuprinse în raportul MCV. Nu sunt obligatorii (recomandările raportului MCV - n.r.), dar orice altceva vor face va dăuna României și va avea consecințe negative asupra românilor", a afirmat Ludovic Orban.

Citeste si VIDEO Cum au ajuns peste DOUĂ TONE de droguri pe piața din România - Operațiune de AMPLOARE a DIICOT

Afirmațiile lui Ludovic Orban vin în contextul în care președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, social-democratul Nicușor Halici, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că în PSD este analizată posibilitate unui demers de contestare a raportului MCV la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Totodată, vicepreședintele Camerei Deputaților și deputat PSD, Florin Iordache, a declarat, miercuri, că Guvernul poate contesta MCV la Curtea de Justiţie a UE. Deputatul PSD a adăugat că Parlamentul și ministrul Justiției, Tudorel Toader vor analiza asupra argumentelor juridice și politice din raportul prezentar de Comisia Europeană.

În schimb, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus că nu a discutat cu nimeni în privința contestării raportului MCV la CJUE și că, după ce va vedea motivele acestui demers, va reprezenta Guvernul dacă va mai fi ministru la acel moment.

Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, a anunţat marți Comisia Europeană, recomandând suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.