Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban îşi continuă contrele dure cu Bruxellesul: 'Atacurile lor sunt concentrate şi pline de ură'

the telegraph
Viktor Orban

Ungaria se confruntă din nou cu 'atacuri' din partea Bruxellesului, o situaţia asemănătoare cu cea din urmă cu patru ani, doar că noile 'atacuri' sunt mai concentrate, mai dure şi pline de ură, a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu pentru postul de televiziune sloven Nova 24, difuzat luni seară, transmite agenţia ungară de presă MTI, conform agerpres.

Viktor Orban s-a aflat sâmbătă la Maribor pentru un discurs la congresul Partidului Democrat Sloven (SDS).

ATAC TERORIST pe Manchester Arena 22 morti si peste 59 raniti LIVE VIDEO

În interviu, el a spus că în urmă cu patru ani Ungaria a fost criticată într-un raport redactat de eurodeputatul ecologist portughez Rui Tavares. Raportul, totuşi, a devenit un 'obiect de batjocură' şi a afectat reputaţia Parlamentului European, a declarat Orban.

Premierul Ungariei a mai afirmat că economia europeană nu se află într-o stare bună şi că toată lumea se luptă să supravieţuiască până la următoarele alegeri generale. Europa Centrală a fost însă o regiune diferită, unde oamenii serioşi sunt respectaţi, a declarat el.

Vorbind despre criza migraţiei şi pericolele pe care aceasta le-ar reprezenta, Orban a subliniat că fiecare naţiune are dreptul să decidă asupra viitorului său. El a spus că este dreptul francezilor sau germanilor să încerce să trăiască alături de milioane de imigranţi musulmani, însă Ungaria nu ar trebui forţată să facă acelaşi lucru.

Orban a mai afirmat că nu este posibil ca două civilizaţii diferite să se integreze într-o singură societate şi că apariţia unor societăţi paralele ar genera o varietate de probleme şi ar declanşa numeroase conflicte.

Preşedintele Iranului cere Europei să nu aplice retorica lui Trump

Despre miliardarul american George Soros, Orban a declarat că este "în primul rând un ungur talentat", un om de afaceri a cărui imagine despre societate este mai degrabă diferită de conceptul european.

Conform concepţiei lui Soros despre migraţie, Europa, la fel ca SUA, ar trebui să devină o societate liberală, multinaţională şi multiculturală care şi-a pierdut identitatea, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.