Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, mesaj tranșant pentru UE: Ar fi inacceptabil

viktor-orban-hungary-speech

Privarea cetatenilor ungari de libera circulatie în interiorul Uniunii Europene (UE) ar fi inacceptabila, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu pentru Radio Kossuth, transmite Reuters.

Potrivit sefului guvernului ungar, mai multe tari membre ale UE, în principal state fondatoare, doresc sa se separe de tarile central si est-europene prin care migrantii intra pe teritoriul Uniunii.

'Orice fel de masura care i-ar priva pe unguri de posibilitatea de a circula liber ar fi complet inacceptabila din punctul de vedere al Ungariei, întrucât suntem singura membra a spatiului Schengen care într-adevar protejeaza Schengen', a subliniat seful executivului de la Budapesta.

El a tinut sa remarce ca statele din Grupul Visegrad (Republica Ceha, Polonia, Ungaria si Slovacia) au convenit joi, la Praga, sa coopereze pentru protejarea libertatilor lor si din acest motiv au creat un cerc al 'Prietenilor spatiului Schengen'.

În urma cu doua saptamâni, Viktor Orban a estimat ca Uniunea Europeana s-a confruntat cu provocari atât de mari în ultimii ani încât a venit timpul sa reanalizeze parametrii de baza care o tin împreuna si apoi sa-si revizuiasca tratatele fondatoare.

Întrebat despre propunerea Olandei privind crearea unei zone de siguranta mai mici în cadrul spatiului de libera circulatie din UE, asa-numitul 'mini-Schengen', Orban a spus ca nu numai spatiul Schengen ci si alte aspecte ale UE sunt ineficiente în prezent si trebuie reformate.

Prim-ministrul ungar a mai afirmat ca actuala criza a migratiei si nivelul ridicat de alerta terorista au facut sa fie necesare noi reglementari legate de securitate si de control al frontierelor, în timp ce criza din zona euro a ridicat întrebari despre o uniune monetara fara o politica fiscala comuna.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.