Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban negociază cu USR-PLUS-AUR. Liderul PNL vrea să fie votată moțiunea cât mai repede. DOVADA

stiripesurse
Ludovic Orban discuta cu Ionut Mosteanu

Liderul PNL face front comun cu USR PLUS și AUR în privința moțiunii de cenzură inițiată împotriva Guvernului Cîțu.

Ludovic Orban a fost surprins marți, în plen, în timp ce discuta atât cu șeful deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, cât și cu președintele AUR, George Simion.

content-image

content-image

 

Marți, a patra ședință a conducerii Parlamentului nu s-a ținut din cauză că PSD și PNL au lipsit din nou de la ședință. Președintele Ludovic Orban a declarat, făcând trimitere la o motivare a deciziei CCR, că va comunica Guvernului moțiunea de cenzură. Orban a citat din motivarea deciziei CCR 1525 din 24 noiembrie 2010, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul dezbaterii moțiunii de cenzură sunt contrare Constituției, întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității opoziției de a angaja asumarea răspunderii.”

„Eu sunt președintele Camerei Deputaților. Eu am obligația să respect Constituția și legile țării și de asemenea deciziile CCR. Ca atare, derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției și încălcarea statului de drept. Astăzi voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură. Am primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile inițiatorilor moțiunii de cenzură ale căror semnături fuseseră transmise online, care reprezintă o confirmare a autenticității acestor semnături. (...) Mă voi consulta cu toți membrii BPR și le voi prezenta, pentru că nu aș vrea ca vreunul dintre colegii mei din BPR să nu înțeleagă gravitatea a ceea ce se întâmplă astăzi. Voi mai încerca convocarea unui Birou permanent reunit pentru a stabili calendarul moțiunii, după care voi lua decizii în consecință”, a spus Ludovic Orban, la Parlament.

Ulterior, Camera Deputaților a trimis la Guvern moțiunea de cezură, astfel că demersul inițiat de USR PLUS și AUR a intrat în linie dreaptă spre circuitul parlamentar, unde urmează să fie citită și supusă votului.

În replică, Florin Cîțu spune că blocarea moțiunii de cenzură la adresa sa e de bun augur în condițiile în care susținătorii săi din PNL spun că mai multe semnături pentru susținerea moțiunii ar fi fost falsificate.

"Cred că demersurile sunt pentru respectarea procedurilor și regulamentului Parlamentului și dacă există o suspiciune cât de mică că cineva a falsificat semnături, eu aș fi fost mult mai dur și aș fi cerut o anchetă penală. Eu cred că colegii mei trebuie să verifice că s-a respectat procedura. Dacă nu există nicio problemă, nu e nicio problemă să se facă verificări", a declarat Cîțu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.