Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban (PNL) cere PSD să îi retragă sprijinul politic lui Oprea și vrea anchetă DNA

orban

orbanPNL somează PSD să-i retragă sprijinul politic vicepremierului Gabriel Oprea pentru a fi demis sau suspendat din funcție, a declarat  liderul deputaților liberali, Ludovic Orban. Acesta a adăugat că în cazul accidentului în urma căruia un polițist din coloana oficială a viceprim-ministrului Gabriel Oprea a murit se impune o anchetă a DNA pentru abuz în serviciu.

„Somăm PSD să-i retragă sprijinul politic lui Gabriel Oprea astfel încât să fie inițiat demersul de suspendare sau de demitere din funcție a lui Gabriel Oprea, altfel ancheta nu se poate desfășura în condiții de legalitate și cu șanse de a se afla adevărul. Solicităm PSD ca începând de săptămâna viitoare să nu mai obstrucționeze demersurile noastre parlamentare”, a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Acesta a acuzat coaliția de guvernare că a fîcut zid în jurul lui Oprea, tegiversând astfel cazul și împiedicând orice demers parlamentar pentru aflarea adevărului cu privire la utilizarea coloanelor oficiale de către demnitarii Executivului.

„Cred că în ceea ce privește ancheta penală în cazul lui Oprea sunt întrunite elementele infracțiunii de abuz în serviciu, iar sediul materiei nu este la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, ci la DNA. Sunt convins că atâta timp cât dl Gabriel Oprea rămâne ministru de Interne ancheta va fi obstrucționată, pentru că în calitate de ministru poate să distrugă probe, poate să influențeze martori fiind șeful celor care trebuie să furnizeze informații și care trebuie să dea declarații, de asemenea poate să fabrice documente în favoarea sa”, a spus liberalul.

Mai mult, el l-a acuzat pe Gabriel Oprea de impostură.

„Cramponarea de putere se validează faptul că cei din coaliția majoritară obstrucționează justiția. (...) Nu există un interes real pentru a da la o parte toate petele, găurile negre care există în cariera mai mult decât stranie a lui Gabriel Oprea. L-am văzut în posturi care mai de care mai ciudate (...) Declarația lui de avere te duce cu gândul că parcă în viața lui i-a apărut peste noapte o avere ca și cum ar fi întâlnit peștișorul de aur. Nici până azi ANI nu a clarificat aceste lucruri. Întreaga carieră universitară este o sfidare la adresa mediului universitar (...) cariera militară este o sfidare la adresa a ceea ce înseamnă armata și haina militară. Gabriel Oprea este o rușine pentru haina militară. Nici până astăzi nu s-a elucidat cum și-a luat gradele, pe ce merite, dacă s-a respectat legea, nimeni nu vrea să elucideze aceste lucruri. (...) Întreaga carieră a lui Gabriel Oprea înseamnă impostură, trădare, un comportament nedemocratic”, a declarat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.