Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban răspunde la atacurile lui Călin Popescu Tăriceanu: 'Nu cred că și-ar fi permis dacă eram în Parlament.E ușor să înjuri pe cineva atunci când nu e de față'

orban tariceanu

Ludovic Orban reacţionat la atacurile pe care Călin Popescu Tăriceanu le-a făcut la adresa lui marţi, în Parlament, cupă respingerea moţiunii de cenzuri. Atunci, liderul ALDE a spus despre Orban că este  un șomer aflat în fruntea PNL. Invitat la Digi 24, Ludovic Orban s-a apărat spunând că este ușor să înjuri în absență pe cineva şi  l-a sfătuit pe liderul ALDE să reflecteze la „prostiile” pe care le-a făcut în ultimii cinci ani.

Citește și: A ieșit la iveală! Cât de sănătoase sunt roșiile din „Programul Tomata“

„Nu reprezintă nicio surpriză. Domnul Tăriceanu, în loc să mă atace pe mine, mai bine ar reflecta asupra prostiilor pe care le-a făcut în ultimii patru ani de zile, chiar cinci ani se împlinesc în curând, pentru că atunci când PNL a luat decizia de a se rupe de PSD, Călin Popescu Tăriceanu a luat decizia de a se rupe de PNL și a luat toți liberalii «cărora le plăcea cu PSD» și a stat lipit de guvernare, ca vioara a doua, executând orbește toate comenzile PSD și acceptând toate aberațiile antidemocratice și antiliberale pe care le-a promovat Dragnea și cu tot nucleul domninant din PSD. Ei nu au trecut pragul în alegerile pentru PE și nu vor trece pragul nici în alegerile locale și nici la parlamentare. ALDE este un partid mort în momentul de față. Fiind în poziția de servant absolut al PSD și mulțumindu-se cu firimiturile de la guvernarea PSD, profund nocivă, va duce la dispariția acestui partid, cum este și normal. Așa că îi înțeleg supărarea lui Tăriceanu că nu a reușit să treacă pragul la alegerile europarlamentare. Probabil e foarte supărat pe faptul că PNL, fără el și cei din jurul lui a reușit să câștige alegerile pentru PE”, a completat Orban.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis propune modificarea legii electorale:Autorităţile trebuie să ia măsurile necesare

Ludovic Orban a mai spus că Tăriceanu este într-o situație penibilă și a dat dovadă de lașitate, prin afirmațiile pe care le-a făcut în Parlament ''despre un om care nu era de faţă şi nu se putea apăra'' .

„Nu cred că și-ar fi permis dacă eram în Parlament. Românii trebuie să știe că eu nu sunt în Parlament. E ușor să înjuri pe cineva atunci când nu este de față și când nu poate să îți dea dreptul la replică. O probă de lașitate din partea lui Tăriceanu, știind că eu nu sunt acolo și că nu pot să îi dau dreptul la replică, să arunci nișt invective și calomnii la adresa mea, în condițiile în care Tăriceanu e într-o situație penibilă. El nu e recunoscut de o mulțime de oameni. El a pierdut demult orice legătură cu liberalismul, cu economia de piață și mai ales a pierdut orice legătură cu Europa. Eu nu pot să înțeleg un om, care a fost premier, când România a devenit membru al UE, să ajungă să fi un inamic declarat al UE, al valorilor, reglementărilor și principiilor UE. Adică să devii anti-european în momentul când tu ai fost premier la momentul integrării în UE înseamnă că s-a petrecut ceva cu totul și cu totul grav. Pe drumul pe care merge nici măcar nu merită un răspuns foarte amplu, iar la aceste alegeri încropeală de partid a lui Tăriceanu nu a intrat în PE”, a conchis Orban.

Citește și: Eugen Teodorovici îi dă prima sarcina noul preşedinte al ANAF! Ce va avea de făcut Mirela Călugăreanu

Precizările lui Orban vin după ce Călin Popescu Tăriceanu a a declarat, la dezbaterea moțiunii de cenzură, că în cartea de muncă a lui Ludovic Orban probabil că scrie activist politic sau agitator politic, precizând că în fruntea PNL se află un șomer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.