Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, solicitare de URGENȚĂ către Guvern: cifrele DEZASTRULUI

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la Târgu-Jiu, că liberalii vor solicita convocarea ministrului Finanţelor sau a premierului în sesiunea parlamentară extraordinară, pentru ca aceştia să prezinte execuţia bugetară ''dezastruoasă'' pe primele şase luni ale anului.

Citește și: PSD dă în clocot. Tensiuni între Liviu Dragnea, Mihai Tudose și Olguța Vasilescu. De la ce ar fi pornit disputa

Citește și: Tăriceanu face anunţul zilei: Pensionarii nu vor mai putea să lucreze la stat


"În privinţa sesiunii extraordinare a Parlamentului, la ora actuală nu este convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului, sunt convocate doar birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Decizia noastră este aceea de a le transmite colegilor noştri din birourile permanente să participe la aceste reuniuni şi, în mod evident, să ia o poziţie în funcţie de ordinea de zi care va fi propusă, şi suplimentar, să avem propriile noastre solicitări legate de sesiunea parlamentară extraordinară, principala noastră solicitare fiind aceea de a convoca ministrul Finanţelor sau premierul, care din ei doreşte, să prezinte execuţia bugetară dezastruoasă pe primele şase luni ale anului şi ce plan are Guvernul şi ministrul Finanţelor pentru a reuşi susţinerea cheltuielilor publice care au fost realizate prin creşterile de salarii în sectorul public şi prin alte categorii de măsuri populiste", a precizat Orban, într-o conferinţă de presă care a avut loc după şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL, desfăşurată la Târgu-Jiu. 

Ludovic Orban a mai afirmat că principalul motiv pentru care Guvernul nu a adoptat ordonanţa de urgenţă privind vaccinarea obligatorie este faptul că Executivul "nu mai are bani pentru sănătate". 

"Aţi remarcat că Guvernul nu a adoptat ordonanţa de urgenţă privind vaccinarea obligatorie. Motivul real pentru care nu a fost adoptat acest act normativ este incapacitatea Guvernului de a asigura toate vaccinuri necesare pentru a putea realiza vaccinarea tuturor categoriilor de persoane care pot beneficia de programele de vaccinare. La ora actuală, Guvernul nu mai are bani pentru sănătate şi nu are capacitatea de a asigura vaccinarea obligatorie", a spus liderul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.