Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, solicitare de urgență către ministrul Finanțelor: 'Să finanţeze achiziţiile pentru sistemul IT al ANAF'

Guvern
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în Forumul Capitalului Românesc, că i-a cerut ministrului de Finanţe, Florin Cîţu să finanţeze cât mai rapid procedurile de aciziţii pentru serverele şi softurile necesare sistemului ANAF.

“Am discutat problema cu domnul ministru Cîțu. E un caz școală ăsta. Deci obligi firmele private să efectuze cheltuieli pentru a achiziționa case de marcat fără niciun fel de stimulent, ca să pui în funcțiune un sistem care te ajută pe tine ca stat să reduci evaziunea, să controlezi mai bine toate operațiunie și tu nu achiziționezi serverele și toate softurile necesare”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Klaus Iohannis, despre Revoluția din Decembrie '89: 'Justiția trebuie să stabilească adevărul și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați!'

Acesta a adăugat că procedurile ar putea fi finalizate până în luna iunie a anului viitor, în cazul în care vor lipsi contestaţiile.

“I-am solicitat noului ministru să finanțeze cât mai rapid procedurile de achiziție pentru punerea în funcțiune a sistemului. Cel mai probabil în luna mai-iunie, dacă nu există contestații. La noi precis o să se inventeze niște contestații”, a mai afirmat prim-ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.