Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban TAIE în carne vie: 'Am eliberat din funcție aproape 40 de secretari de stat PSD. Vom reduce drastic numărul'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că a eliberat din funcție aproximativ 40 de secretari de stat numiți de guvernarea PSD. Liderul PNL a anunțat că va reduce drastic numărul acestora din Guvern, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Noul ministru al Muncii, anunț devastator pentru milioane de oameni: ‘Sunt îngrijorată’

"Astăzi (joi - n.r.) am eliberat din funcție cred că aproape 40 de secretari de stat PSD. Mâine voi continua. Trebuie pregătite deciziile, analizată baza legală și după aia să semnez, de aceea nu pot mai repede. Acestea sunt funcții de demnitate publică. Guvernul PSD a plecat. Toți secretarii de stat PSD, toți președinții, vicepreședinții și în general toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care și-au bătut joc de România în ultimii trei ani de zile. Voi elibera peste tot. Numărul total al secretarilor de stat va fi făcut public în momentul în care adoptăm hotărârile de Guvern de organizare și funcționare a ministerelor. Vom reduce drastic numărul de secretari de stat", a afirmat Ludovic Orban, joi, la Romexpo, după participarea la Topul Național al Firmelor Private din România.

Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că cere curățarea instituțiilor publice de persoane puse pe alte criterii decât competența, dând exemplul funcțiilor de consul general sau a secretarilor de stat. El a spus că așteaptă să facă febră musculară de la semnat atâtea decizii.

Citește și: Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

Miercuri a apărut în Monitorul Oficial decizia de eliberare din funcția de consilier onorific al vicepremierului pentru parteneriate Strategice a lui Mihnea Daniel Năstase, fiul lui Adrian Năstase și a lui Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu (lider PSD Vaslui), din funcția de secretar de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.