Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Raed Arafat anunță noile măsuri după ședința CNSU

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Persoanele care sosesc în România din ţările sau zonele de risc epidemiologic ridicat, în baza unei liste întocmite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, vor fi carantinate, potrivit Hotărârii 36 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prezentată marţi, în cadrul şedinţei de Guvern, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Hotărârea CNSU a fost votată în unanimitate, a precizat Arafat.

"Articolul 2, alineatul 1: Începând cu data prezentei Hotărâri se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările, zonele de risc epidemiologic ridicat, stabilite pe baza criteriului prevăzut la alineatul 2. Alineatul 2: Criteriul pe baza căruia se face stabilirea ţărilor sau zonelor de risc epidemiologic ridicat este reprezentat de rata cumulată, de incidenţa cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportate la 100.000 de locuitori care trebuie să fie mai mare ca cea înregistrată în România în perioada similară. Alineatul 3: Pe baza criteriului prevăzut la alineatul 1, Institutul Naţional de Sănătate Publică întocmeşte lista ţărilor sau zonelor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din acestea", prevede decizia CNSU, potrivit şefului DSU.

19 județe din România, sub cod galban de vreme rea: ploi torențiale, vijelii și grindină


Lista ţărilor sau zonelor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România se actualizează, revizuieşte săptămânal în fiecare zi de luni de către Institutul Naţional de Sănătate Publică şi este publicată pe site-ul acestuia, a adăugat Arafat.

„Sunt exceptate persoanele care nu prezintă simptome de Covid-19: șoferii de tiruri, șoferii de microbuze și autocare, membrii Parlamentului European, ai instituțiilor internaționale, piloții de aeronave și personalul navigant, personalul navigant maritim și fluvial, lucrătorii în domeniul feroviar, lucrătorii transfrontalieri, membrii corpului diplomatic, posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu și membrii familiilor acestora, studenții români care au examene sau care încep studiile, membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive.

Se instituie măsura carantinării pentru persoanele care au intrat în contact cu persoane infectate, prin decizia DSP”, a mai spus Raed Arafat, în debutul ședinței de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.