Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orchestra egipteană formată din femei cu deficienţe de vedere şi-a reluat concertele

news.ro
orchestra romana de tineret

Orchestra egipteană de cameră Al Nour Wal Amal (lumină şi speranţă), un grup muzical format din femei cu deficienţe de vedere, şi-a reluat concertele după o pauză impusă de măsurile împotriva noului coronavirus, transmite miercuri Reuters potrivit Agerpres.

După mai multe luni în care orchestra nu a concertat, componentele sale ei şi-au reluat repetiţiile în urmă cu trei săptămâni şi au susţinut primul spectacol după izbucnirea crizei coronavirusului, duminică, la Manasterly Palace din Cairo.

Orchestra, compusă în întregime din femei cu deficienţe de vedere, în afara dirijorului, a cântat purtând măşti şi respectând distanţarea fizică.

În luna martie autorităţile de la Cairo au impus o serie de măsuri împotriva răspândirii coronavirusului, printre care şi interzicerea tuturor activităţilor culturale. Componentele orchestrei au trebuit să lupte cu frustrarea de a nu mai putea cânta şi le-a lipsit sentimentul de împlinire pe care îl simt atunci când cântă.

"A apărut coronavirusul şi a trebuit să rămânem acasă cu toţii", a declarat Amal Fikry, director adjunct al Asociaţiei Al Nour Wal Amal, organizaţie non-profit care se ocupă de activităţile orchestrei. "Fetele au fost foarte supărate că au trebuit să rămână acasă. Le-au lipsit instrumentele", a explicat el.

Egiptul a relaxat recent restricţiile împotriva noului coronavirus, ceea ce le-a permis membrelor din orchestră să revină la repetiţii, însă în grupuri mai restrânse.

Această orchestră a ajuns în prezent la cea de-a patra generaţie de muzicieni şi a susţinut concerte în 25 de ţări, printre care Austria, Kuweit, Marea Britanie, Spania, Japonia şi Grecia.

Muzicienele folosesc o tehnică specială pentru a citi şi memora notele. Ele s-au specializat în muzică cultă occidentală precum şi în muzica orientală modernă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.