Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orchestra Naţională Radio va concerta, duminică seara, la Sala Palatului, în cadrul Festivalului George Enescu

festivalul George Enescu

Orchestra Naţională Radio va concerta, duminică, de la ora 20,00, la Sala Palatului, în cadrul Seriei Mari Orchestre ale lumii.

Concertul va fi dirijat de Tan Dun, orchestra avându-l alături pe solistul Xavier De Maistre (harpă) şi cu Carmen Livia Vidu ca regizor multimedia, potrivit unui comunicat al organizatorilor. În program va fi o lucrare scrisă de dirijorul Tan Dun (Nu Shu) şi una de Musorgski/Ravel (Tablouri dintr-o expoziţie).

Ziua de duminică a început printr-un eveniment din Seria Concertelor pentru familii şi copii, la Teatrul Odeon, de la ora 11,00, când pe scenă a urcat Orchestra de Cameră Radio alături de dirijorul Cristian Spătaru. Concertul intitulat "Parizade and the Singing Tree" cuprinde lucrări de Georges Bizet, Joseph Haydn şi Karim Al-Zand.

De la ora 11,00 a fost programat concertul trio-ului format din Andrei Licareţ la pian, Avigail Bushakevitz la vioară şi Andrea Casarrubios la violoncel, în cadrul Seriei Enescu şi contemporanii, la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti. Programul conţine lucrări de Zoltan Kodaly, Georges Boulanger, George Enescu şi Dimitri Şostakovici.

Un concert al Orchestrei Filarmonicii Moldova din Iaşi are loc, de la ora 13,00, la Sala Radio, din Seriei Orchestrelor româneşti. Orchestra va fi dirijată de Hankyeol Yoon şi îl va avea alături pe Florian Mitrea la pian. În program sunt lucrări de Munteanu, Prokofiev, Zebeljan şi Bartok.

Un concert al orchestrei şi corului Filarmonicii George Enescu, în cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu, se va desfăşura, de la ora 16,30. Orchestra va fi condusă de dirijorii Arnaud Arbert şi Iosif Ion Prunner. Muzicienii vor pune în scenă opera în concert "Le Grand Macabre" de Gyorgy Ligeti.

Seara se încheie cu un eveniment din Seria Concertelor de la miezul nopţii, recitalul organistului Cameron Carpenter, de la ora 22,30, la Ateneul Român. Prima parte a recitalului său va fi dedicată compozitorului Johann Sebastian Bach, iar în cea de-a doua parte Cameron Carpenter va interpreta o serie de improvizaţii proprii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.