Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordinele nu se discută, se execută: generalul (r) de la Spitalul Suceava îi răspunde lui Ludovic Orban

Inquam Photos / Octav Ganea
ionel oprea

Premierul Ludovic Orban a avertizat, joi, în şedinţa de Guvern, că nu va accepta ca dr. Mircea Macovei să revină la Spitalul din Suceava ca director medical, după ce acesta a fost acuzat că a chemat medicii în masă la spital, indiferent dacă erau sau nu infectaţi.

Secretarul de stat Ionel Oprea, generalul în rezervă numit la coordonarea Spitalului din Suceava, a declarat joi la Digi24 că se va ține cont de recomandarea premierului, dar Macovei și-a ocupat postul prin concurs și este legal să revină în funcție dar că „o sa o rezolvam maine, la prima ora o sa fie rezolvata”. „Este recomandarea dlui premier de care bineinteles ca vom tine cont, dar trebuie sa respectam prevederile legale. Vom vedea. Nu am spus ca e normal sa se intoarca. Momentan ocupa legal functia, pana maine cand revine este in concendiu medical si Codul Muncii prevedere ca nu poti sa iei nicio masura in concediul medical. Am incredere ca maine va lua cea mai buna decizie. Dar dansul a ocupat prin concurs functia. O sa o rezolvam maine, la prima ora o sa fie rezolvata”, a declarat Ionel Oprea la Digi24.

Premierul Ludovic Orban le-a spus joi membrilor Guvernului:

  • „Vă transmit foarte clar. Nu pot să accept să revină în poziţia de director medical la Suceava, doctorul Macovei. Aveţi în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă, aveţi competenţă de a lua decizii în privinţa managementului oricărui spital. Ca atare v-o spun limpede. Nu se poate întoarce domnul Macovei în poziţia respectivă de manager al spitalului”

Directorul medical al Spitalului Judeţean din Suceava, Mircea Macovei, s-a întors joi la serviciu, după ce a fost retestat pentru coronavirus, iar testul a fost negativ. Doctorul Mircea Macovei este acuzat că a chemat medicii în masă la spital, indiferent dacă erau ori nu infectaţi. Astfel, au fost contaminaţi medici şi pacienţi, situaţia făcând acum obiectul unui dosar penal.

Vezi si: Traian Băsescu AVERTISMENT sumbru: Comiteți o mare greșeală! Valul doi al pandemiei va fi foarte puternic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.