Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordonanţa lui Tudorel Toader, atacată şi de profesori de la Facultătea de Drept a Universității din București. Nume controversate pe listă

facebook
justitie dosar penal

24 de cadre didactice de la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti semnează o scrisoare prin care cer abrogarea OUG 7/2019 prin care s-au modificat legile justiţiei. Pe listă se află nume controversate, precum cel al lui Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei în mandatul căruia s-a adoptat o lege a graţierii şi s-a dezincriminat pentru câteva zile bancruta fruaduloasă, şi fostul său secretar de stat, Flavius Baias.

Pe lista semnatarilor se află şi Mirela Stancu, judecătoarea numită de Tudorel Toader la Tribunalul UE, Doru Trăilă, avocatul Alinei Bica, cel care a invocat la CCR o excepţie care a dus la dezincriminarea parţială a abuzului în serviciu, Paul Pop, avocatul Gabrielei Firea.

CITEȘTE ȘI: Ţine colesterolul sub control: TOP 10 alimente care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu

Comunicatul cadrelor didactice:

În temeiul misiunii lor de a contribui la statornicirea spiritului de dreptate, cadrele didactice ale Facultății de Drept a Universității din București, semnatare ale prezentului comunicat, reafirmă că independența magistraților este un element fără de care statul de drept nu poate exista, că orice reglementări care creează mecanisme directe sau indirecte de subordonare a magistraților sunt neconstituționale, fiind incompatibile cu armătura principiilor care susțin edificiul constituțional al unui stat modern, european.

Este de datoria juriștilor care cred că fără un stat de drept este risipită strădania înaintașilor de a construi o Românie întemeiată pe valorile europene ale libertății și egalității să contribuie prin cunoștințele și buna lor credință la apărarea independenței magistraților și a principiilor de drept pe care acțiunile politice le pun în pericol. În acest scop, ne exprimăm solidaritatea cu judecătorii și procurorii care își apără statutul constituțional și astfel dovedesc că magistratura și școlile de drept nu sunt accesorii inutile.

Constatăm că „reformele” introduse în ultimii doi ani privind administrarea și punerea în aplicare a justiției, între care se înscrie, din păcate, și OUG nr. 7/2019, au dezechilibrat mecanismele prin care justiția poate funcționa în mod prompt, competent și eficient, după cum a fost semnalat atât de către instituțiile vizate - instanțe de judecată, parchete și CSM, cât și de către Parlamentul European, Comisia Europeană (inclusiv în cadrul MCV), Comisia de la Veneția și GRECO. Considerăm că aceste măsuri legislative trebuie înlăturate de urgență – inclusiv prin abrogarea OUG nr. 7/2019 – în vederea salvgardării valorilor statului de drept și protecției drepturilor fundamentale ale cetățenilor împotriva corupției, arbitrariului și ingerinței politice în independența magistraților.

Prof. univ. dr. Flavius A. Baias

Prof. univ. dr. Simona Gherghina

Prof. univ. dr. Răzvan Dincă

Conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea

Lect. univ. dr. Andra-Roxana Trandafir

Lect. univ. dr. Daniela-Anca Deteșeanu

Prof. univ.dr. Romeo Radu Popescu

Conf.univ.dr. Adriana Almășan

Conf.univ.dr. Alexandru Sorin Ciobanu

Prof. univ.dr. Marieta Avram

Prof.univ.dr. Simina Tănăsescu

Prof.univ.dr. Ștefan Deaconu

Lect.univ.dr. Doru Trăilă

Conf.univ.dr. Mirela Stancu

Conf.univ.dr. Radu Rizoiu

Lect.univ.dr. Mihaela Augustina Dumitrașcu

Lect.univ.dr. Paul Pop

Prof.univ.dr. Marian Nicolae

Lect.univ.dr. Raluca Mocanu

Lect. univ. dr. Liviu Zidaru

Prof. univ. dr. Lucian Mihai

Conf. univ. dr. George-Alexandru Ilie

Asist. univ. dr. Vladimir Diaconiță

Prof. univ. dr. Valeriu Stoica

CITEȘTE ȘI: Care este băutura ideală la micul dejun? NU este cafeaua .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.