Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organele unei femei decedate salvează mai multe vieți în urma unei intervenții complexe

Reddit
operatie medici

O operațiune de prelevare multi-organ și țesut desfășurată în weekend la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a adus speranță și salvare pentru mai multe vieți. O femeie în vârstă de 62 de ani, internată în Secția Clinică ATI în urma unui anevrism rupt, a fost declarată în moarte cerebrală, iar echipele de medici din Târgu- Mureș, București și Cluj au reușit să preleveze cu succes ficatul, rinichii, osul și corneea acesteia, scrie Mediafax.

Ficatul prelevat a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni din București, rinichii au fost direcționați către Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, corneea a fost expediată la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, iar osul a fost încredințat Băncii de țesut Colentina.

„Mulţumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni, precum şi echipelor de prelevare care au făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansă la o viaţă mai bună”, transmit reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.