Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația din care face parte teroristul din Covasna acuză SRI de minciună

HVIM

Mişcarea de tineret 64 de comitate (HVIM ) a respins duminică acuzaţiile României potrivit cărora intenţiona să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc (Kezdivasarhely), în centrul României, informează agenţia MTI, potrivit Agerpres

HVIM a răspuns la declaraţiile făcute de procurori ai unităţii de contraterorism şi crimă organizată (DIICOT) din România care au anunţat că autorităţile au reţinut un lider local al HVIM suspectat că intenţiona să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în acest oraş marţi în timpul sărbătorii naţionale.

Vezi şi: Teroristul din Covasna, arestat preventiv

HVIM, care se descrie ca "radicali naţionalişti", a mai declarat că organizaţia sa din Ţinutul Secuiesc a fost expusă la "hărţuieli şi calomnii din partea serviciilor secrete" pe parcursul zilei trecute, notează MTI. 

Ea adaugă că comunicatul de presă emis de serviciul român de informaţii SRI este "plin de minciuni" deoarece autorităţile nu au găsit "niciun dispozitiv exploziv ce ar fi putut fi utilizat într-un mod imaginat de SRI". 

În timpul percheziţiilor efectuate, autorităţile nu au găsit nimic altceva decât "steaguri, T-shirt-uri, petarde de Anul Nou, un accesoriu optic pentru airsoft şi artificii pentru un tort de zi de naştere", mai afirmă HVIM.

Vezi şi: Soția teroristului care a plănuit un atentat de Ziua Națională rupe tăcerea: E inuman ce-i fac

HVIM, al cărei nume se referă la numărul de comitate din Ungaria în interiorul frontierelor pre-tratatul Trianon, anunţă că din cauza "calomniilor absurde" se va adresa tribunalelor internaţionale, presei internaţionale şi organizaţiilor de drepturi ale omului. 

Creştin-Democraţii ce coguvernează în Ungaria au declarat că dacă acuzaţiile se dovedesc întemeiate, vor condamna HVIM deoarece minoritatea etnică maghiară din România a luptat întotdeauna pentru drepturile ei paşnic, potrivit partidului, notează MTI.

Vezi şi: Despre teroriştii finanţaţi din banii publici ai românilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.