Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Despre teroriştii finanţaţi din banii publici ai românilor

de Razvan Zamfir, jurnalist

DIICOT şi SRI au prins un terorist. Contrar curentului momentului, teroristul capturat de structurile noastre de siguranţă nu e arab, nici măcar musulman. Nu a încercat să detoneze o bombă în numele lui Allah, ci al Székelyföld. Al Ţinutului Secuiesc, adică. Un obiectiv promovat de mai multe organizaţii ale minorităţii maghiare – inclusiv cea din care face parte teroristul zilei – în evenimente finanţate şi girate de instituţii ale statului român. Ne-am pregătit și mobilizat proprii teroriști, după cum veți descoperi, pe bani publici.

Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom - HVIM) n-a apărut brusc printre noi, după ani de clandestinitate. Nu. HVIM a fost o prezenţă constantă, vizibilă şi agresivă la fiecare eveniment revizionist organizat cu sprijinul autorităţilor locale şi aprobarea tacită a Guvernului de la Bucureşti.

Ani la rând, la Josesi, din banii primăriei sau ai Consiliului Judeţean – adică ai cetăţenilor români - s-au finanţat Taberele de Vară unde extremiştii de la Jobbik sau HVIM, recunoscuți astăzi ca terorişti, şi-au alimentat propria isterie. Ani la rând, propaganda revizionistă maghiară, interzisă în Slovacia, spre exemplu, a fost îmbrățișată de autorităţile româneşti. Ani la rând, instituții locale autohtone, ale statului român, au contribuit la formarea teroristului de azi. L-au alimentat ideologic în școlile de vară de pe teritoriul țării noastre, l-au protejat sub paravanul multiculturalismului, i-au girat revendicările absurde prin fiecare discurs susținut de oamenii cu funcții în stat la taberele ”Ținutului Secuiesc”.

În teritoriu, președinții de consilii județene sau primarii UDMR/PCM au finanțat, din bani publici, si au legitimat, fără discernământ, fiecare eveniment la care extremiștii, astăzi teroriști, de la HVIM au jucat un rol esențial. Iată doar câteva dovezi:

În 2011, Consiliul Judetean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor, a finanțat „programul cultural” Szekely Sziget al celor de la HVIM; în 2011, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras, a autorizat HVIM să vândă materiale de propagandă revizionistă la Zilele Sfântu Gheorghe; în noiembrie 2012 extremiștii de la HVIM participă alături de UDMR la un miting revizionist la Sfântu Gheorghe; 15 martie 2013: HVIM a defileză la Târgu Secuiesc, în deschiderea paradei dedicată Zilei maghiarilor de pretutindeni, manifestare la care a participat și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt; în august 2013, primarul din Joseni (HR) a finanțat tabăra EMI/Jobbik/HVIM și, potrivit propriilor declarații, a ”făcut lobby pentru ca tabăra să fie organizată în localitatea pe care o conduce”; în octombrie 2013 liderul Jobbik și mai mulți militanți HVIM au fost prezenți la marele marș al secuilor organizat de UDMR în Covasna; în decembrie 2013 militanții HVIM tulbură liniștea publică la marșul de Ziua Națională de la Sfântu Gheorghe, iau autoritățile nu intervin; în februarie 2014, criminalul de război Wass Albert a fost omagiat de membrii HVIM în două orașe conduse de primari UDMR, în incinta unor clădiri publice; pe 6 august 2014, Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a fost prezent la tabăra extremiștilor EMI/Jobbik/HVIM; în octombrie 2014, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe explicat că organizația HVIM – al cărei membru este și teroristul zilei – trebuie tratată cu indulgență, având în vedere că sunt tineri locali, tineri din Trei Scaune, care nu se duc în Craiova să sărbătorească, în schimb, Noua Dreaptă vine din alte judeţe să stârnească tensiuni”.

Exemplele pot continua.

Vă întrebați, probabil, cum a reacționat Guvernul de la București când localități sau chiar județe întregi ale României s-au rupt de Constituției și au decis să producă teroriști. Ei bine, Guvernul a aprobat tacit. Guvernul – oricare ar fi fost acela – a privit mereu în altă parte, când banii românilor erau alocați manifestațiilor extremist, doar pentru a ne asigura, cu voce gravă, că va investiga totul post factum.

Astăzi, DIICOT și SRI au prins un terorist. Un terorist construit în ultimii ani, de autoritățile publice locale la adăpostul miopiei Bucureștiului. Un terorist inventat pe banii noștri.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.