Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia ecologistă Greenpeace lansează la Bruxelles un glob aerostatic cu un mesaj pentru liderii europeni la summit

Twitter
Greenpeace

Activişti ai Greenpeace au lansat joi un glob aerostatic în apropierea instituţiilor europene de la Bruxelles, pentru a le cere liderilor statelor UE, reuniţi acolo la un summit european, mai multă implicare în combaterea schimbărilor climatice şi obiective de mediu mai ambiţioase, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Inscripţionat cu întrebarea ''Pe ce planetă sunteţi?'', balonul cu aer cald care imita planeta Terra a zburat câteva minute deasupra parcului Cinquantenaire din Bruxelles, Greenpeace dorind prin această acţiune simbolică să atragă atenţia guvernelor europene că nu acţionează suficient în direcţia combaterii schimbărilor climatice.

Potrivit consilierului pentru politică climatică a Greenpeace, Sebastian Mang, această organizaţie doreşte ca UE să-şi stabilească obiective climatice bazate pe eliminarea combustibililor fosili şi care să promoveze ''economia verde''.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

Organizaţia ecologistă a criticat şi guvernele ţărilor central şi est-europene, care cer mai multe fonduri europene pentru a susţine obiectivele de mediu ale UE. Lideri ai acestor ţări au avertizat că economiile lor nu sunt suficient de competitive pentru a face faţă schimbărilor implicate de atingerea obiectivelor de mediu europene şi prin urmare au nevoie de finanţări pentru a putea susţine costurile generate de aceste transformări.

O propunere a Comisiei Europene prevede o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în anul 2030 faţă de nivelul anului 1990, în timp ce ţinta actuală prevede o reducere de 40%. Parlamentul European a cerut un obiectiv mai ambiţios, respectiv o diminuare a acestor emisii poluante cu 60%. Liderii europeni, reuniţi joi şi vineri în cadrul Consiliului European, sunt aşteptaţi să stabilească la acest summit o poziţie pentru negocierea finală pe acest subiect între cele trei instituţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.