Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Medici Fără Frontiere condamnă tratamentul aplicat refugiaţilor din Italia

steag.ro
steag italia

Mii de solicitanţi de azil şi de refugiaţi cărora li s-a recunoscut acest statut trăiesc în condiţii inumane pe teritoriul Italiei, atrage atenţia organizaţia Medici Fără Frontiere (MFF), într-un raport publicat joi şi citat de dpa. Circa 10.000 de oameni nu au acces la sistemul de procesare a datelor al statului şi, în consecinţă, nu dispun de adăpost şi hrană adecvate şi nu beneficiază de îngrijiri medicale, afirmă raportul, conform Agerpres.

Acesta subliniază că solicitanţii de azil şi refugiaţii aflaţi în Italia au dreptul la protecţie în baza legislaţiei Uniunii Europene. Raportul MSF cuprinde şi relatări ale unor migranţi despre fapte de violenţă atribuite poliţiilor de frontieră din Italia şi din Franţa. Cel puţin 20 de persoane au murit, în 2016-2017, în timp ce încercau să traverseze graniţa în Franţa, Austria sau Elveţia, afirmă raportul.

În Italia se constată 'o creştere a numărului de migranţi, inclusiv minori neînsoţiţi, care sunt blocaţi în apropierea frontierelor în aşezări improvizate, adesea sub cerul liber - în parcuri, pe malurile râurilor, în apropierea gărilor', mai spune MFF.

Organizaţia subliniază că această 'situaţie dezolantă' nu ar trebui instrumentalizată, ci reclamă soluţii reale.

În Italia, una din ţările principale de intrare a migranţilor, această criză este tema dominantă a campaniei pentru alegerile generale care vor avea loc pe 4 martie.

Dezbaterea a atins un punct culminant în ultimele zile după atacul rasist petrecut sâmbătă în oraşul Macerata din centrul ţării, unde un simpatizant neonazist a rănit prin împuşcare şase migranţi africani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.