Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Mondială a Comerţului: 'Datele privind expansiunea comerţului confirmă redresarea economiei mondiale'

facebook.com
OMC

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a anunţat miercuri că barometrul său global privind comerţul cu bunuri a atins un nivel ridicat record, ceea ce confirmă soliditatea redresării comerţului, după şocul profund provocat anul trecut de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmit Bloomberg şi Reuters.

Indicele privind comerţul cu bunuri a urcat la 110,40 puncte în martie, cel mai ridicat nivel de când s-a început publicarea datelor, în iulie 2016, şi cu peste 30 de puncte de bază faţă de martie 2020, a anunţat organizaţia cu sediul la Geneva.

Fiecare dintre componentele indicelui, cum ar fi transportul aerian şi maritim de mărfuri, materiile prime şi produsele auto, au înregistrat o creştere peste tendinţe. Dar indicele privind comenzile de export "a încetinit, ceea ce indică că ritmul redresării va deveni mai lent pe termen scurt", apreciază Organizaţia Mondială a Comerţului.

Instituţia se aşteaptă în acest an la o creştere de 8% a comerţul mondial cu bunuri, după un declin de 5,3% în 2020, informează Agerpres.ro.

"Creşterea reflectă atât soliditatea actualei expansiuni a comerţului cât şi amploarea şocului provocat de pandemie în 2020, în timp ce perspectivele privind comerţul mondial continuă să fie umbrite de riscurile negative", apreciază OMC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.