Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația Mondială a Sănătății: epidemia de coronavirus se accelerează

grafic crestere

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că pandemia de coronavirus se „accelerează”, fiind acum confirmate peste 372.000 de cazuri, informează BBC.

Citește și: Profilul morţilor de COVID-19 din Italia: Nicio victimă sub 30 de ani, doar trei morţi fără alte boli, vârsta medie este 80 de ani

A fost nevoie de 67 de zile de la primul caz raportat de Covid-19 pentru a ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru a doua 100.000 şi doar patru zile pentru a treia 100.000, informează Mediafax.

Însă directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că încă este posibil să „schimbăm traiectoria”.

El a cerut ţărilor să adopte testări riguroase şi strategii de urmărire a contactelor.

„Ceea ce contează cel mai mult este ceea ce facem. Nu poţi câştiga o partidă de fotbal apărându-te. De asemenea, trebuie să ataci", a spus el, într-o conferinţă de presă comună, cu preşedintele FIFA, Gianni Infantino, pentru a lansa o campanie de „a da cu piciorul în coronavirus” alături de fotbalişti.

Tedros a spus că solicitarea pentru ca oamenii să rămână acasă şi alte măsuri de distanţare fizică au fost un mod important de încetinire a răspândirii virusului, dar le-a descris ca fiind „măsuri defensive care nu ne vor ajuta să câştigăm”.

"Pentru a câştiga, trebuie să atacăm virusul cu tactici agresive şi ţintite - testarea fiecărui caz suspect, izolarea şi îngrijirea fiecărui caz confirmat şi urmărirea şi carantinizarea fiecărui contact strâns.", a adăugat acesta.

Luni seara, potrivit Johns Hopkins Coronavirus Resource Center, la nivel mondial erau peste 372.000 de cazuri de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.