Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune totul despre epidemia de Zika din Brazilia

zika virus

Epidemia de Zika este "în mod clar" în regresie în Brazilia, fenomen explicabil având în vedere că vara se apropie de final în această ţară, a declarat luni Marie-Paule Kieny, director general adjunct în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în cadrul unei conferinţe de presă la Paris, informează AFP. "Acest lucru este valabil şi în cazul în Columbiei şi al Capului Verde", a adăugat ea, fără a oferi cifre.

Kieny a subliniat însă că, în această etapă, este imposibil de ştiut dacă va apărea o nouă epidemie de acest gen în viitoarea primăvară australă. Peste 1,5 milioane de brazilieni au fost infectaţi cu Zika, iar virusul s-a răspândit în multe ţări din America de Sud. Potrivit sursei citate, o creştere semnificativă a numărului de cazuri de Zika ar putea fi înregistrată în zone ale lumii care nu au fost încă afectate de virus, cum ar fi Europa. Întrebată în legătură cu un risc de extindere a epidemiei în Africa, ea a subliniat faptul că "pentru moment, nu există nicio certitudine".

Declaraţiile sale survin în contextul în care 600 de experţi şi cercetători s-au reunit luni şi marţi la Institut Pasteur din Paris pentru un simpozion ştiinţific internaţional consacrat problemelor legate de virusul Zika, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.